Latviešu policists: sievietei neizdzīvot, ja Zaļkalns ir saniknots (66)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Britu prese turpina rakstīt par latvieti Arni Zaļkalnu, kurš Latvijā bijis notiesāts par sievietes slepkavību un tagad nosaukts par aizdomās turēto britu skolnieces pazušanas lietā. «The Sun» intervējusi policistu no Latvijas, kurš savulaik strādājis pie Zaļkalna lietas. Viņš izteicies, ka «sievietei nav izredžu izdzīvot, ja viņš ir saniknots».

Latviešu policists, kurš tagad jau atvaļinājies un savulaik Zaļkalnu pēc 22 gadus vecās sievas Rudītes slepkavības intervēja, šo lietu atceras kā «bezjūtīgāko» no visām savā karjerā.

Bijušais policists ar «The Sun» piekritis runāt tikai anonīmi. Viņš teicis:

«asinis sastinga», kad izdzirdēju, ka Alises pazušanā galvenais aizdomās turētais ir tas pats vīrietis.

«Viņš ir tāda tipa cilvēks, kurš varētu nogalināt atkal. Viņam ir tāda personība, ka, ja jūs viņu nokaitināsiet, viņš var būt bīstams. Sievietei nav izredžu izdzīvot, ja viņš ir saniknots.»

«Man ir žēl šīs mazās meitenes, un es lūdzu dievu, ka viņai viss ir kārtībā.»

Piedāvājis Lielbritānijai savu palīdzību

Bijušais policists arī paudis viedokli, ka Zaļkalns varētu būt atgriezies dzimtajā Latvijā, un piedāvāja Lielbritānijas policijai savu palīdzību.

Latvijas tiesībsargi jau apstiprinājuši faktu, ka britu policija lūgusi sadarboties Zaļkalna meklēšanā un pieprasījusi informāciju par 1997. gada Rudītes Zaļkalnas slepkavības lietu.

Britu prese uzsvērusi, ka tādus bijušos notiesātos, kā Zaļkalns, pēc pārvākšanās uz citām valstīm, Latvija uzraugot tikai ar epastu starpniecību. Kritizēts arī tas, ka Latvijas varas iestādes nesniedz informāciju Lielbritānijai, kad kāds bīstams agrāk tiesāts cilvēks uz turieni pārvācas.

Jau ziņots, ka 41 gadus vecais Arnis Zaļkalns tiek turēts aizdomās saistībā ar 14 gadus vecās Lielbritānijas pilsones Alises Grosas pazušanu. Meitene nav redzēta kopš 28. augusta. Savukārt Zaļkalns bijis bezvēsts prombūtnē kopš 3. septembra. Alise pēdējo reizi redzēta pie Granjuniona kanāla videonovērošanas kameru video. Drīz pēc meitenes parādīšanās, tai pat vietai garām uz divriteņa pabrauca arī Zaļkalns. Britu policija uzskata, ka abu ceļi krustojās, un Zaļkalns, kurš sākotnēji tika meklēts kā liecinieks, tagad tiek uzskatīts par galveno aizdomās turēto. Dažas dienas pēc Grosas pazušanas zem kāda tilta tika atrasta Alises mugursoma, kurā atradās apavi un apakšveļa. Alises meklēšanas operācija ir lielāka, kādu Londona pieredzējusi kopš 2005. gada.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu