Pēc džihādistu draudiem EK ēkā pastiprināti drošības pasākumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NAZEER AL-KHATIB / AFP

Eiropas Savienība (ES) pirmdien pastiprinājusi drošību Eiropas Komisijas (EK) galvenajā ēkā Briselē, lai gan varasiestādes noraidījušas medijos izplatījušās ziņas, ka džihādisti plānojuši tai uzbrukumu.

Beļģijas tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas apstiprināja, ka policijas reidā Nīderlandē atrasti materiāli, kas var tikt izmantoti bumbas pagatavošanai, bet uzsvēra, ka nav nekādu pierādījumu, ka džihādisti plānojuši uzbrukt EK ēkai.

Tomēr pie ēkas norīkoti papildu drošības darbinieki, kas pārbauda pases visiem cilvēkiem, kuri ieiet ēkā, ziņo aģentūras AFP žurnālisti.

Beļģijas varasiestādes apstiprināja, ka veikušas divus arestus saskaņā ar pretterorisma likumiem, cenšoties nepieļaut, ka džihādistu kaujinieki vai grupējumam «Islāma valsts» simpatizējoši grupējumi īsteno uzbrukumus.

Nīderlandes raidorganizācija NOS sestdien ziņoja, ka pēc ierašanās Briselē arestēti divi cilvēki - turku izcelsmes vīrietis un sieviete no Hāgas. Tiek uzskatīts, ka abi kādu laiku pavadījuši Sīrijā.

Tikmēr EK viceprezidents Marošs Šefčovičs, kurš pārrauga drošības jautājumus EK, iekšējā e-pasta vēstulē paziņoja, ka, ņemot vērā šo informāciju, nolēmis palielināt drošības pasākumus.

«Ņemot vērā pašreizējo starptautisko situāciju un piesardzību, es esmu izlēmis paaugstināt drošības līmeni komisijas ēkā. Ja nepieciešams, tiks īstenoti arī citi drošības pasākumi,» teikts vēstulē, kuru citējusi ziņu aģentūra «Belga».

EK preses pārstāvis paziņoja, ka EK visu laiku seko līdzi situācijai drošības jomā, bet beļģu varasiestādes ir apstiprinājušas, ka konkrētu draudu komisijas ēkai nav.

«Mēs nekomentējam iekšējās drošības pasākumus, ko īstenojusi komisija, mēs to nekad neesam darījuši un ļoti, ļoti acīmredzamu iemeslu dēļ nesāksim darīt to tagad,» viņš piebilda.

Sagatavoja Toms Ostrovskis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu