Ukraina gatavojas atvilkt smago bruņojumu, lai izveidotu buferzonu (37)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina gatavojas atvilkt smago bruņojumu no frontes līnijas valsts austrumos, lai izveidotu paredzēto 30 kilometru plato buferzonu, jo ir mazinājusies Krievijas atbalstīto separātistu veiktās apšaudes intensitāte, pirmdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas un analītikas centra pārstāvis Andrijs Lisenko.

Viņš sacīja, ka aizvadītajā diennaktī ir nogalināti divi Ukrainas karavīri, taču separātistu artilērijas apšaudes ir mazinājušās un nav bijušas apšaudes no Krievijas teritorijas.

Tāpēc Ukraina var sākt īstenot nedēļas nogalē panākto vienošanos par buferzonas izveidi, brīfingā Kijevā sacīja Lisenko.

Kopš 5.septembra Ukrainas austrumos ir spēkā pamiera režīms starp valdības spēkiem un Krievijas atbalstītajiem separātistiem, taču abas konfliktā iesaistītās puses apsūdz viena otru tā pārkāpumos.

20.septembrī Ukrainas valdības pārstāvji un separātisti parakstīja vienošanos, kas valsts austrumos paredz izveidot 30 kilometru platu demilitarizētu buferzonu.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu