Bērni no Vācijas pievienojas džihādistiem Tuvajos Austrumos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai pievienotos džihādistiem, no Vācijas uz Tuvajiem Austrumiem, tostarp Sīriju, devušās vismaz 24 nepilngadīgas personas, no kurām jaunākajai bijuši tikai 13 gadi, paziņojis Vācijas Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) vadītājs Hanss Georgs Māsens.

Māsens intervijā «Rheinische Post» nedēļas nogalē norādīja, ka no 24 bērniem, kas devušies uz Tuvajiem Austrumiem, pieci atgriezušies ar kaujas pieredzi.

Minēto 24 nepilngadīgo personu vidū ir arī četras meitenes, kas devušās prom romantisku ideju vadītas, lai apprecētos ar džihādistiem, ar kuriem iepazinušās internetā.

Vācijas drošības dienesti uzskata, ka aptuveni 400 vāciešu ir pievienojušies džihādistiem Irākā un Sīrijā.

Vairākums no tiem ir jauni vīrieši ar trūcīgu izglītību.

Aptuveni 130 no šiem cilvēkiem ir atgriezušies Vācijā.

Māsens norādīja, ka neviens no bērniem kaujiniekiem, kuri atgriezušies Vācijā, iepriekš nav nonācis policijas uzmanības lokā.

Policija par viņiem ieinteresējusies tikai pēc tam, kad vecāki paziņoja par viņu pazušanu vai kad ārvalstu izlūkdienesti sazinājās ar BfV.

Māsens norādīja, lielākajai daļai no viņiem ir imigrantu pagātne. Viņiem nav veicies skolā vai bijušas sliktas attiecības ar ģimeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu