Ar «Islāma valsti» saistīti kaujinieki Alžīrijā draud nogalināt nolaupītu francūzi (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alžīrijas kaujinieku grupējums, kas saistīts ar Irākas un Sīrijas džihādistu grupējumu «Islāma valsts», pirmdien uzņēmās atbildību par Francijas pilsoņa nolaupīšanu un draudēja nogalināt šo ķīlnieku 24 stundu laikā, ja Francija neizbeigs gaisa triecienus pret «Islāma valsti» Irākā.

Grupējums «Džund al-Hilifa» («Kalifāta kareivji») ievietoja internetā videoierakstu, kurā nolaupītais francūzis Ervē Pjērs Gurdēls parādīts tupot zemē blakus diviem vīriešiem kapucēs ar Kalašņikova automātiem.

Francijas valdība apstiprināja šā ieraksta autentiskumu.

«Islāma valsts» pirms tam nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja musulmaņus nogalināt rietumniekus, kuru valstis ir iesaistījušās cīņā pret šo grupējumu.

ASV ir izveidojušas vairāk nekā 50 valstu koalīciju cīņai pret «Islāma valsti» pēc tam, kad šis grupējums ieņēma plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un īstenoja zvērības, tostarp galvas nogriešanu un sišanu krustā.

Internetā ievietotajā paziņojumā «Islāma valsts» preses sekretārs Abu Mohameds al Adnani pauda uzskatu, ka musulmaņiem jāatrod un jānogalina rietumnieki, kuru valstis iesaistījušās šajā koalīcijā, sevišķi amerikāņi un franči.

«Ja jūs varat nogalināt neticīgu amerikāni vai eiropieti .. tad paļaujieties uz Allāhu un viņu nogaliniet,» paziņoja Adnani.

«Francija nebaidās .. Francija ir gatava atbildēt uz viņu draudiem,» paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs, reaģējot uz šo «Islāma valsts» paziņojumu.

Francija ir vienīgā valsts, kas līdz šim pievienojusies ASV gaisa triecienu kampaņai pret «Islāma valsti» Irākā, un piektdien veica pirmos gaisa triecienus pret šā grupējuma kaujiniekiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu