ASV sāk gaisa triecienus pret «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un arābu «partnervalstis» ir sākušas īstenot gaisa triecienus pret džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā, pirmdienas vakarā paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

(pievienota trešā un ceturtā rindkopa)

ASV mediji ziņoja, ka šīs «partnervalstis» ir Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Jordānija, Katara un Saūda Arābija.

ASV ar savām sabiedrotajām arābu valstīm otrdienas naktī veica apmēram 20 gaisa triecienus pret džihādistu objektiem Rakas provincē Sīrijas ziemeļos, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

«Starptautiskā koalīcija deva triecienus «Islāma valsts» pozīcijām, bāzēm un kontrolpunktiem Rakas pilsētā un pie Tabkas, Ainesas un Talabjadas pilsētām, nogalinot džihādistus,» teikts NVO paziņojumā.

«Es varu apstiprināt, ka ASV armija un partnervalstu spēki veic militāru darbību pret «Islāma valsts» teroristiem Sīrijā, lietojot iznīcinātājus, bumbvedējus un sauszemes uzbrukuma raķetes «Tomahawk»,» paziņoja Pentagona preses sekretārs kontradmirālis Džons Kērbijs.

Lēmumu veikt gaisa triecienus pirmdien pieņēma ASV Centrālās pavēlniecības vadītājs ģenerālis Loids Ostins «saskaņā ar pilnvarām, kuras viņam piešķīra [ASV bruņoto spēku] virspavēlnieks» ASV prezidents Baraks Obama, sacīja Kērbijs.

Bombardēšanas uzlidojumi, tostarp ar raķetēm «Tomahawk», kas raidītas no karakuģiem jūrā, notika pēc prezidenta Obamas 10.septembrī izteikta brīdinājuma, ka ASV ir gatavas uzbrukt «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā.

ASV 8.augustā sāka gaisa triecienus pret «Islāma valsts» objektiem Irākā un jau ir veikušas apmēram 190 šādus triecienus.

Grupējums «Islāma valsts» ir ieņēmis plašus rajonus Sīrijā un Irākā, nogalinājis sagūstītus karavīrus, humānās palīdzības darbiniekus un žurnālistus, kā arī draudējis veikt masu slepkavības pret reliģiskajām minoritātēm Irākā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu