Veterāns, kurš iebruka Baltajā namā, auto bija savācis veselu munīcijas arsenālu (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armijas veterānam bezpajumtniekam, kurš ar nazi iebruka Baltajā namā Vašingtonā, savā automobilī bija vairāk nekā 800 munīcijas vienību, pirmdien tika paziņots tiesā.

42 gadus vecais Omars Gonsaless, kurš piektdienas vakarā iebruka Baltajā namā un tika aizturēts, pirmdien stājās ASV apgabaltiesas priekšā.

Prokurors Deivids Mads paziņoja, ka izmeklētāji ir atraduši vairāk nekā 800 munīcijas vienības «kastēs un magazīnās», pārmeklējot Gonsalesa automobili, kas bija novietots netālu no Baltā nama. Mašīnā tika atrasti arī divi cirvīši un viena mačete.

ASV prezidents Baraks Obama ir «acīmredzami nobažījies» par piektdien notikušo drošības pārkāpumu, jo Baltajā namā dzīvo viņa ģimene, pavēstīja prezidenta preses sekretārs. Gonsalesam izdevās izvairīties no ārējā drošības slāņa un iekļūt Baltajā namā, kur viņu aizturēja.

Teksasā dzimušais Gonsaless, kurš divreiz dienējis Irākā, tika apsūdzēts par nelikumīgu iekļūšanu aizliegtā ēkā vai teritorijā ar nāvējošu vai bīstamu ieroci. Notiesāšanas gadījumā viņam draud cietumsods līdz 10 gadiem.

Prokurors Mads pastāstīja, ka Gonsaless bija brīvībā pret drošības naudu pēc tam, kad jūlijā tika aizturēts Virdžīnijas štatā par apzāģētas bises glabāšanu un izvairīšanos no aizturēšanas. Toreiz policija Gonsalesa automašīnā atrada daudz šaujamieroču, tostarp snaipera šauteni, kā arī Bībelē iebāztu karti, kurā Baltais nams un brīvmūrnieku templis bija atzīmēti ar aplīšiem.

Gonsaless augustā tika apturēts, bet ne aizturēts, pie Baltā nama ar cirvīti jostā. Policija arī toreiz pārmeklēja viņa automašīnu, bet atrada tikai kempinga aprīkojumu un divus suņus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu