Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā miruši 2811 cilvēki (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ebolas vīrusa epidēmijā piecās Rietumāfrikas valstīs šogad ir inficējušies 5864 cilvēki, no kuriem 2811 miruši, pirmdien paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Nigērijā un Senegālā, uz kurām šī epidēmija izplatījās attiecīgi jūlijā un augustā, tā pamatos ir ierobežota, piebilda WHO.

WHO jaunie dati par inficēto un mirušo skaitu attiecas uz laiku līdz 18.septembrim. Līdz 14.septembrim bija inficējušies 5357 un miruši 2630.

Epidēmija vissmagāk skārusi Gvineju, kur tā sākās janvārī, Libēriju un Sjerraleoni. Libērijā ir miruši 1578 no 3022 inficētajiem.

Nigērijā, kur no 20 inficētajiem astoņi ir miruši, kopš 8.septembra nav reģistrēti jauni inficēšanās gadījumi.

Kongo Demokrātiskajā Republikā augustā sākās ar šo epidēmiju nesaistīts Ebolas vīrusa uzliesmojums un tajā miruši 40 no 71 inficētā.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Kopš 1976.gada, kad Ebolas vīruss pirmoreiz tika konstatēts Zairā (tagadējā Kongo Demokrātiskajā Republikā), ir mirušas apmēram divas trešdaļas ar to inficēto cilvēku. Divās šī vīrusa epidēmijās letāli bija apmēram 90% infekcijas gadījumu.

Pašreizējā Ebolas vīrusa epidēmija Rietumāfrikā ir lielākā upuru skaita ziņā. Pirms tam nāvējošākais šīs slimības uzliesmojums bija pirmais, kas 1976.gadā tika reģistrēts Zairā un prasīja 280 cilvēku dzīvības.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu