Igaunijas plāno šogad piešķirt Ukrainai teju miljonu eiro (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Igaunijas Ārlietu ministrija (ĀM) plāno šogad piešķirt Ukrainai palīdzību gandrīz viena miljona eiro apmērā, paziņoja ārlietu ministrs Urmass Paets.

Humānās palīdzības sniegšanu un sadarbību attīstības jomā ar Ukrainu ir paredzēts iekļaut starp Igaunijas ĀM prioritātēm arī 2015.gadā, sacīja ministrs.

Paets informēja, ka otrdien uz Igauniju tiks atvesti 10 pacienti, kas cietuši bruņotajā konfliktā Austrumukrainā. Viņus ievietos ārstēšanai Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā Tallinā. Izdevumi par šo pacientu transportēšanu, ārstēšanu un rehabilitāciju tiks segti no līdzekļiem, kurus ĀM piešķir humānās palīdzības sniegšanai.

Bruņotajā konfliktā cietušo ārstēšana notiks sadarbībā ar Ziemeļigaunijas reģionālo slimnīcu, Dņepropetrovskas slimnīcu, Igaunijas Ukraiņu kopienu, ĀM un Sociālo lietu ministriju.

Igaunijas ĀM šogad piešķīra 170 tūkstošus eiro bruņotajā konfliktā Austrumukrainā cietušo nogādāšanai uz ārstēšanu Igaunijā. Martā šīm vajadzībām tika piešķirti 70 tūkstoši eiro, bet septembrī - vēl 100 tūkstoši eiro.

Paets sacīja, ka Igaunija vēl arvien ir gatava sniegt vispusīgu atbalstu Ukrainai. «Līdztekus pacientu nogādāšanai uz ārstēšanu mēs pašlaik gatavojam pārtikas palīdzības nosūtīšanu, lai atvieglotu bēgļu no Austrumukrainas stāvokli,» atzīmēja ministrs.

Igaunijas ĀM arī agrāk atbalstīja pacientu no Ukrainas ārstēšanu Igaunijā. Martā uz Igauniju ārstēšanai tika atvesti pieci cilvēki, kas bija cietuši ielu nekārtībās Ukrainā. Viņi izgāja ārstēšanās un rehabilitācijas kursu līdz aprīļa vidum.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu