Krievija intensificēs propagandu - valsts TV milzīgs budžeta pieaugums (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija, acīmredzami, nākamajā gadā plāno pamatīgi intensificēt ārējās informēšanas politiku. 2015. gadā valsts telekanāls «Russia Today» no federālā budžeta saņems par 41% vairāk naudas, nekā iepriekšējā periodā, savukārt aģentūra «Россия сегодня», kas ir pēctece aģentūrai «Ria Novosti» par 2,5 reizēm vairāk, nekā līdz šim, vēsta rbc.ru.

Subsīdijas nekomerciālajai organizācijai «TV Novosti» (telekanāls Russia Today) 2015. gadā sastādīs 15,38 miljardus rubļu (apmēram 302 miljoni eiro) uz plānošanas periodu 2016. līdz 2017. gadā. Piemēram, šajā gadā «Russia Today» no valsts budžeta ieguldīti 11,87 miljardi rubļu (apmēram 223 miljoni eiro). Vēl tikai gadu iepriekš valsts «Russia Today» budžetu bija plānojusi pat nedaudz samazināt.

Īpaši lielus līdzekļus no ieguldītajiem «Russia Today» plānots ieguldīt ārvalstu mērķauditorijas stiprināšanai.

«Russia Today» galvenā redaktore apgalvo, ka pamatīgais budžeta pieaugums saistīts ar plāniem atklāt jaunus kanālus franču un vācu valodā.

Lielus līdzekļus plānots novirzīt arī aģentūras «Россия сегодня» (agrāk «RIA NOVOSTI») starptautiskajam darbam.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu