ASV piegādās Polijai modernas tāla darbības rādiusa raķetes (32)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polija drīzumā parakstīs vienošanos ar ASV par modernu tāla darbības rādiusa «gaiss-zeme» raķešu JASSM iegādi tās iznīcinātājiem «F-16», paziņojis Polijas aizsardzības ministra vietnieks Čelsavs Mročeks.

«Vienošanās par amerikāņu tāla darbības rādiusa raķešu iegādi Polijas iznīcinātājiem «F-16» ir jāparaksta tuvākajā laikā. Pirms dažām dienām piekrišanu moderna bruņojuma pārdošanai deva ASV Kongress. Šis lēmums tika pieņemts ļoti ātri sakarā ar situāciju Ukrainā,» vēsta Polijas radiostacija «RMF FM».

Pēc Mročeka teiktā, parasti politisks lēmums šādos jautājumos tiek pieņemts gadiem ilgi, taču šajā gadījumā viss izlemts dažos mēnešos.

«Pēc dažām nedēļām ar amerikāņiem parakstīsim vienošanos un tad sāksim lidmašīnu pielāgošanu šim bruņojumam,» uzsvēra Mročeks, piebilstot, ka modernizēti tiks visi 48 Polijas iznīcinātāji «F16» un tie saņems attiecīgu sertifikātu.

Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks otrdien telekanālam TVN24 paziņoja, ka vienošanās varētu tikt parakstīta oktobrī vai novembrī un raķetes Polijas kara aviācijas rīcībā nonāks pēc pusotra vai diviem gadiem.

Raķetes JASSM ir augstas precizitātes ierocis, kas trāpa mērķī attālumā līdz 370 kilometriem. Šobrīd Polijas kara aviācijas rīcībā ir raķetes, kas trāpa līdz 70 kilometrus attālos mērķos.

Pēc ASV mediju rīcībā esošās informācijas, Polija no ASV iegādāsies 40 šādas raķetes par pusmiljardu dolāru.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu