Sieviete Bogotā atvērusi privātu bērnunamu prostitūtu pamestiem bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kolumbijas pilsētā Bogotā darbojas kāds neparasts bērnu aprūpes centrs - tā vadītāja ir sieviete, kura par maksu darba laikā apņemas pieskatīt vietējo prostitūtu bērnus. Daudzas tā arī pēc atvasēm nav atgriezušās, pārvēršot šo aprūpes centru par savādu privāto bērnunamu, raksta «Vice News».

Lusa Marina stāsta, ka viņas bērnu pieskatīšanas centra klientes ir vietējās prostitūtas. Par bērna pieskatīšanu viņa parasti prasa 5 ASV dolārus dienā, taču neatsakot palīdzību arī tad, ja sievietēm samaksāt neesot ar ko.

Šādus bērniņus Lusa Marina pieskata jau 20 gadus.

Viņa neliedzas, ka gadu gaitā viņas mājsaimniecība kļuvusi krietni lielāka, kad bērnu mātes tā arī pēc atvasēm vairs nav atgriezušās. Dažas mātes iekūlušās nepatikšanās ar policiju, citas, iespējams, izlēmušas no bērna atsacīties šādā neoficiālā veidā, vēl citas varbūt piemeklējis neapskaužams liktenis, jo darbs Bogotas sarkano lukturu rajonā ir ļoti bīstams. Uz to nelabprāt dodas pat vietējie taksisti.

Neskatoties uz to, ka viņa aprūpē daudzus bērnus un dara sabiedrībai derīgu darbu, nekādu atbalstu no valsts viņa nesaņem.

Prostitūtas šādus privātus pieskatīšanas centrus izvēlas, jo tie ir lētāki, tajos bērnu var atstāt un saņemt jebkurā diennakts laikā, kā arī to saimnieki neziņos sociālajiem dienestiem un bērni netiks atņemti.

«Vice News» žurnālisti pavadīja kādu laiku Lusas Marijas vadītajā iestādē, iemūžinot tā ikdienu. Žurnālisti atzīst, ka apstākļi šajā vietā nav iepriecinoši, taču ir skaidrs, ka Lusa Marina bērnus ļoti mīl.

Ar kādas vietējās prostitūtas palīdzību filmēšanas grupa iziet arī sarkano lukturu rajona ielās. Bez zināma cilvēka palīdzības tas esot teju neiespējami - filmētājus prostitūtas, suteneri un citi noziedzīgo grupējumu biedri mēdzot pat apmētāt ar akmeņiem. Vietējie žurnālisti, ja turp dodas, tad tikai policijas pavadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu