Spānijas valdība noraida plānotos aborta ierobežojumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas konservatīvā valdība otrdien atmetusi ieceri ierobežot sieviešu iespējas veikt abortus, paziņojis premjerministrs Marjano Rahojs.

Spānijas tieslietu ministrs Alberto Ruiss Galjardons, kurš ierosināja un atbalstīja šo ieceri, pēc valdības lēmuma paziņoja par atkāpšanos no amata.

«Es esmu nolēmis ne tikai pamest Tieslietu ministriju, bet arī aiziet no politikas,» paziņoja ministrs.

Rahoja vadītā konservatīvā valdība 2013.gada decembrī paziņoja, ka grasās mainīt 2010.gada likumu, ar kuru atļauts izdarīt abortus līdz 14 grūtniecības nedēļai un 22.nedēļai, ja embrijs ir nopietni deformēts vai dzemdības apdraud mātes veselību.

Janvārī apstiprinātais reformu projekts paredzēja atļaut abortu tikai gadījumos, ja notikusi izvarošana, par ko ziņots policijai, vai ir apdraudēta mātes psiholoģiskā vai fiziskā veselība. Bet gadījumos, kad embrijs neattīstās normāli, aborts būtu aizliegts.

Rahojs paziņoja, ka valdība neatbalstīs šī reformu projekta pretrunīgāk vērtētās daļas un pievērsīsies reformām ģimenes plānošanā.

«Es domāju, ka pašlaik esmu pieņēmis vissaprātīgāko lēmumu. Mums nevar būt likums, kas tiks mainīts tajā pašā brīdī, kad pie varas nāks jauna valdība,» paziņoja Rahojs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu