IIF: Ukrainai būs nepieciešama papildu starptautiskā finanšu palīdzība (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Gaidāms, ka Ukrainai būs nepieciešama papildu finanšu palīdzība no Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un citiem avotiem, tostarp Eiropas Savienības (ES), otrdien paziņoja Starptautisko finanšu institūts (Institute of International Finance, IIF).

Karadarbība valsts austrumos ir nodarījusi lielu kaitējumu ekonomikai, un gaidāms, ka valsts šā gada iekšzemes kopprodukta (IKP) kritums būs rakstāms ar divciparu skaitli, žurnālistiem Vašingtonā sacīja IIF ekonomists Lubomirs Mitovs.

Viņš piebilda, ka, visticamāk, Ukrainai būs nepieciešams restrukturizēt valsts ārējo parādu, pagarinot obligāciju dzēšanas termiņu.

Ukrainas centrālā banka prognozē, ka valsts IKP kritums šogad būs 10%.

Jau vēstīts, ka SVF valde 30.aprīlī apstiprināja 17 miljardu ASV dolāru (13 miljardu eiro) aizdevumu. SVF aizdevums ir daļa no 28.martā paziņotā 27 miljardus ASV dolāru (21 miljarda eiro) vērtā plāna, lai palīdzētu Ukrainas jaunajai valdībai sakārtot valsts finanses, īstenojot reformas. Plašākais plāns ietver ASV, Rietumeiropas un citu aizdevēju ieguldījumu.

IIF ir izveidojušas pasaules lielākās bankas.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu