Vatikāns nosaka mājas arestu bijušajam vēstniekam pedofilijas lietā (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vatikāns ir noteicis mājas arestu bijušajam vēstniekam Dominikanas Republikā Juzefam Vesolovskim saistībā ar apsūdzībām pedofilijā, otrdienas vakarā paziņoja Vatikāna preses sekretārs Federiko Lombardi.

Bijušajam poļu tautības arhibīskapam Vesolovskim jūnijā tika atņemts garīdznieka statuss pēc tam, kad baznīcas tiesa viņu atzina par vainīgu bērnu seksuālā izmantošanā. Vesolovskim ir noteikts mājas arests, līdz viņu šogad tiesās krimināltiesa.

Vesolovska lieta ir pirmais Vatikāna ierosinātais kriminālprocess par pedofiliju, un Romas pāvests Francisks personīgi ir devis norādījumus ātri rīkoties šajā lietā, sacīja Lombardi.

Itālijas ziņu aģentūra ANSA ziņoja, ka Vesolovskis atrodas mājas arestā dzīvoklī, kas ir vienā ēkā ar krimināltiesu. Lēmums noteikt viņam mājas arestu, nevis apcietinājumu policijas kamerā, ir saistīts ar viņa vāju veselību.

Baznīcas tiesa jūnijā atzina Vesolovski par vainīgu sešus mēnešus pēc tam, kad ANO bērnu tiesību institūcija minēja viņa lietu kā piemēru tam, ka Vatikāns neveic konkrētas darbības, lai pierādītu savu apņēmību izskaust pedofiliju priesteru vidū.

Daži kritiķi ir apgalvojuši, ka Vatikāns, atsaucot Veselovski uz Romu, mēģinājis viņu pasargāt no tiesāšanas Dominikanas Republikā.

65 gadus vecais Vesolovskis ir bijis vēstnieks Dominikanas Republikā no 2008.gada līdz pērnā gada augustam, kad pāvests Francisks viņu atsauca no vēstnieka amata pēc apsūdzībām pedofilijā.

Vesolovski 1972.gadā ordinēja par priesteri toreizējais Krakovas arhibīskaps kardināls Karols Vojtila, kurš vēlāk tika ievēlēts par pāvestu Jāni Pāvilu II un šogad tika kanonizēts (iecelts svēto kārtā).

Vesolovskis ir bijis vēstnieks Bolīvijā un vairākās Āzijas valstīs, līdz 2008.gadā toreizējais pāvests Benedikts XVI viņu iecēla par vēstnieku Dominikanas Republikā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu