Obama pateicas arābu valstīm par pievienošanos gaisa triecieniem pret džihādistiem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama otrdien Ņujorkā tikās ar vairāku Persijas līča arābu valstu līderiem un pateicās par šo valstu pievienošanos ASV sāktajiem gaisa triecieniem Sīrijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Runājot dažas stundas pēc šo gaisa triecienu sākšanas Sīrijā, Obama sacīja, ka šī ASV un arābu valstu koalīcija «pārstāv partnerus un draugus, ar kuriem mēs esam kopā strādājuši daudzus gadus, lai nodrošinātu to, ka šajā reģionā pastāv drošība un labklājība».

Obama, kuram blakus stāvēja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un prezidenta padomniece nacionālās drošības jautājumos Sjūzena Raisa, pateica Apvienoto Arābu Emirātu, Bahreinas, Irākas, Jordānijas, Kataras un Saūda Arābijas vadītājiem, ka viņš «ļoti augstu vērtē» viņu palīdzību.

Obama izteica viņiem atzinību «par piedalīšanos un apņēmību iegrožot vardarbīgo ekstrēmismu, kas tik ļoti grāvis Irāku, Sīriju un draugus reģionā kopumā».

«Mēs visi esam redzējuši, ka ar «Islāma valsts» rašanos ir ļoti apdraudēts progress un ir apdraudētas tik daudzu cilvēku dzīvības,» sacīja Obama.

«Šīs koalīcijas gandrīz bezprecedenta centienu dēļ es uzskatu, ka mums tagad ir iespēja dot ļoti skaidru vēsti par to, ka pasaule ir vienota, ka mēs visi esam apņēmušies nodrošināt, lai mēs degradētu un beigās iznīcinātu ne tikai «Islāma valsti», bet ekstrēmistu ideoloģijas, kuras var novest līdz tik lielai asinsizliešanai,» teica Obama.

Obama tomēr brīdināja, ka gaisa triecieni ir «nevis šo centienu beigas, bet ... drīzāk to sākums». «Tas nebūs ātri un nebūs viegli. Tas prasīs laiku, un tie nav tikai militāri centieni,» sacīja Obama.

Jau vēstīts, ka ASV otrdienas naktī sāka gaisa triecienu kampaņu pret «Islāma valsti» Sīrijā un šai kampaņai pievienojās Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Jordānija, Katara un Saūda Arābija. ASV 8.augustā sāka gaisa triecienus pret «Islāma valsts» objektiem Irākā un jau ir veikušas apmēram 190 šādus triecienus.

Ar Obamu Ņujorkā tikās Jordānijas karalis Abdallāhs II, Saūda Arābijas ārlietu ministrs princis Saūds al Faisals, jaunais Irākas premjerministrs Haidars al Abadi, kā arī ministri no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Bahreinas un Kataras.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu