Lielbritānijā populārs arhibīskaps atzīst savas šaubas par Dieva eksistenci (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Keneterberijas arhibīskaps ir atzinis savas šaubas par to, vai Dievs tiešām eksistē, raksta «Independent».

Nesenā intervijā, kas notika Bristoles katedrālē, arhibīskaps Džastins Velbijs teica, ka viņš nesen devies rīta skrējienā kopā ar suni un domājis par to, kāpēc Dievs neiejaucas cilvēku rīcībā, lai novērstu netaisnības. «Kādā dienā es lūdzos par kaut ko skriešanas laikā, un mana lūgšana beidzās ar vārdiem: «Klau, viss ir ļoti labi, taču vai nav pienācis laiks tev kaut ko darīt? Ja vien tu eksistē…»»

Iepriekš intervijā, kad viņam tika jautāts par šaubu brīžiem, arhibīskaps atbildēja: «Jā, es šaubos. Es šaubos daudzos un dažādos veidos. Protams, ka ir brīži, kad es domāju – ja Dievs eksistē, kur viņš ir?» Savā līdz šim atklātākajā intervijā arhibīskaps vēlāk atzina, ka viņa uzskati kā Anglijas Baznīcas līderim «droši vien nav kas tāds, ko Kenterberijas arhibīskapam vajadzētu paust skaļi un atklāti».

Anglo Baltic News

Pieminot savu mīlestību pret psalmiem, īpaši 88. psalmu, kurš ir šaubu pilns, arhibīskaps aizstāvēja savus komentārus par ticību, sakot: «Nav runa par sajūtām, ir runa par faktu, ka Dievs ir uzticams. Īpašā lieta, kas piemīt visiem kristiešiem, ir tā, ka Dievs ir uzticams pat brīžos, kad mēs neesam.»

Katrs ceturtais cilvēks Lielbritānijā uzskata sevi par Anglijas Baznīcas locekli. 1,7 miljoni cilvēku katru mēnesi piedalās baznīcas ceremonijās.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu