Protesti Honkongā paralizē satiksmi un uzņēmumu darbību (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Honkongā notiekošie demokrātijas atbalstītāju protesti pirmdien paralizēja satiksmi un to dēļ bija slēgtas daudzas skolas un uzņēmumi, tomēr Honkongas akciju birža solīja darboties kā parasti.

Kad pasažieri pirmdien mēģināja nokļūt darbā, protestētāju pūļi bija nobloķējuši vairākas galvenās ielas un krustojumus.

Vienā no visbiezāk apdzīvotajiem Honkongas rajoniem Mongkokā izcēlās konfrontācijas starp demonstrantiem un sabiedrības pārstāvjiem, kas bija neapmierināti ar satiksmes bloķēšanu.

Bankas, juvelierveikali un apģērbu veikali iepirkšanās rajonā bija slēgti.

Mainīta satiksme

Vairāk nekā 200 autobusu reisi tika atcelti vai novirzīti citur, un satiksme bija bloķēta arī tramvaju tīkla centrālajos posmos, paziņoja Honkongas Transports departaments.

Metro vilcieni lielākoties kursēja netraucēti, bet daudzu metro staciju izejas protestētāji bija nobloķējuši ar barikādēm.

Skolas rajonos, kur sapulcējušies protestētāji, paliks slēgtas, jo vecāki aicinājuši «uzskatīt drošību par galveno prioritāti», paziņoja Izglītības birojs.

Honkongas akciju birža solīja darboties kā parasti, bet 17 bankas bija spiestas uz laiku slēgt 29 filiāles šajā pilsētā, paziņoja Honkongas Monetārā pārvalde.

Politiķi izvairās no protestu vietas

Honkongas valdība arī paziņoja par visu komiteju sēžu atcelšanu likumdošanas institūcijas ēkā, kuras apkaime kļuvusi par protestētāju pulcēšanās vietu.

Protesti demokrātijas atbalstam Honkongā notiek jau vairākas dienas, un svētdien tajos piedalījās desmitiem tūkstoši cilvēku, apturot satiksmi un paralizējot finanšu centra dzīvi.

Demonstranti protestē pret Pekinas atteikšanos atļaut pilnīgu demokrātiju bijušajā britu kolonijā Honkongā, kas tagad ir īpašais administratīvais rajons Ķīnas sastāvā.

Ķīna ir paziņojusi, ka atļaus Honkongas vadītāja vēlēšanas 2017.gadā, bet pārbaudīs to kandidātus.

Demokrātijas atbalstītāju grupa «Occupy Central» svētdien paziņoja, ka sāk masveidīgu pilsoniskās nepakļaušanās kampaņu, kuru tā bija plānojusi sākt 1.oktobrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu