Lielbritānijā par latviešu strādnieka paverdzināšanu piespriež trīs gadu cietumsodu (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritānijā pasludināts spriedums latviešu viesstrādnieka paverdzināšanas lietā, vainīgajam darba devējam piespriežot reālu trīs gadu cietumsodu, vēsta laikraksts «Mirror».

46 gadus vecais Latvijas pilsonis Māris Smilga divus gadus bruģējis ietves, strādājot 12 stundas dienā un par to atalgojumā saņemot 30 sterliņu mārciņas (38 eiro) dienā. Taču no 2013.gada 1.janvāra līdz 16.maijam

Smilgam atalgojumā piešķirtas konfektes, alus un cigaretes.

Pēc teju pusgada nostrādāta par velti Smilga jūlijā devies uz policiju, kas nekavējoties arestēja viņa darba devēju - 35 gadus veco Džonu Rūniju.

Izmeklēšanā atklājies, ka Rūnijs no klientiem par ietves bruģēšanu iekasējis līdz 7000 sterliņu mārciņu. Aizturēšanas brīdī viņa kabatās atrasti vairāk nekā 2000 sterliņu mārciņu skaidrā naudā.

Rūnijs arī licis Smilgam dzīvot teltī, kurai bijis caurums jumtā.

Šādos apstākļos Smilgam nācies dzīvot arī ziemā. Viņš to piecietis, jo viņa pasei bija beidzies derīguma termiņš.

«Viņš bija nobijies, viņš bija morāli sagrauts. Viņš baidījās, ka, ja viņš mēģinās aizbēgt, viņu atradīs un piekaus,» tiesā norādīja tiesnesis.

Tiesnesis asi nosodīja Rūniju par viņa necilvēcīgo rīcību un piesprieda viņam trīs gadu cietumsodu, kā arī lika izmaksāt Smilgam kompensāciju 10 000 sterliņu mārciņu apmērā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu