Kartogrāfs: Igaunijas un Krievijas robeža nav precīzi noteikta (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Igaunija un Krievija nav abpusēji vienojušās par precīzu abu valstu robežlīniju, un nav skaidrs, cik tas izmaksātu, atzinis kartogrāfs Tenu Raids.

Kaut arī Krievija 1994.gadā pieņēma likumu, kurā ir noteikta abu valstu robeža, tas netika saskaņots ar Igauniju, un tādējādi precīza robeža nav zināma, Raids skaidroja laikrakstam «Eesti Päevaleht».

Igaunija vēl nav ar likumu noteikusi savu austrumu robežu, pēdējos 14 gadus gaidot, ka teju teju ar Krieviju tiks noslēgts robežlīgums, piebilda Raids.

«Ja Krievija kādā mirklī apgalvos, ka robežlīnija Peipusa ezerā ir vairāk uz rietumiem nekā pašreiz, nebūs iespējas pierādīt pretējo,» atzina kartogrāfs.

Abu valstu robežlīgums Igaunijas parlamentā aprīlī tika apstiprināts pirmajā lasījumā, un deputāti nolēma, ka otrais lasījums tiks rīkots tikai tad, kad ratifikācijas procesu būs uzsākusi arī Krievija.

1920.gadā, kad Igaunija tika dibināta, tās starptautiskajās tiesībās atzītā robeža atradās daudz tālāk uz austrumiem nekā pašreizējā faktiskā robeža.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu