Īrijā traktora traumētās latviešu meitenes stāvoklis ir smags (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas mediji publiskojuši lauku saimniecībā Korkā notikušajā traģiskajā negadījumā cietušo bērnu vārdus. Bojā gājusī meitenīte ir astoņus gadus vecā Paula Dinsberga, bet smagu galvas traumu guvusī meitene – 11 gadus vecā Kerija Pliesmane, vēsta «Baltic Ireland».

Abām meitenēm virsū uzkrita traktora priekšējā iekrāvēja kauss, kad viņas pēkšņi izskrēja Kerijas tēva Edgara vadītā traktora priekšā un viņam nācās strauji nobremzēt. Paula, kura saimniecībā ciemojās pie ģimenes draugiem, kamēr viņas vecāki bija devušies uz Latviju, negadījumā gāja bojā.

Mediķi ziņo, ka Korkas Universitātes slimnīcā nogādātās Kerijas stāvoklis ir smags, bet stabils.

Pie viņas gultas nepārtraukti dežurē kāds no ģimenes locekļiem.

«Irish Mirror» raksta, ka abām ģimenēm tūlīt pēc nelaimes garīgu atbalstu sniedzis vietējais pensionētais garīdznieks, aizlūdzot par abām meitenēm un viņu tuviniekiem. Viņš sacīja, ka nelaimes vietā viņam palīdzējuši nokļūt policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Pēc briesmīgās traģēdijas ap ģimenēm saliedējušies ne tikai draugi, bet arī kaimiņi.

Kāds no vietējiem iedzīvotājiem Pliesmaņus raksturoja kā strādīgu un klusu ģimeni, kura uz laukiem dzīvot pārcēlusies apmēram pirms gada.

Saimniecību ģimene īrēja no īpašnieka, kurš pats dzīvo Jaunzēlandē.

Notikušo nelaimi izmeklēs Īrijas Veselības un drošības iestāde (HSA), kuras darbinieki veiks arī notikumā iesaistītā traktora detalizētu tehnisko ekspertīzi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu