Ukraina: valsts austrumos karo 34 brīvprātīgo bataljoni (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pretterorisma operācijas zonā Ukrainas austrumos pašlaik darbojas 34 brīvprātīgo bataljoni, kas ir pakļauti Iekšlietu ministrijai, otrdien paziņoja iekšlietu ministrs Arsens Avakovs intervijā žurnālam «Fokus».

Atbildot uz jautājumu par brīvprātīgajiem adresētām apsūdzībām prettiesiskās darbībās, tostarp starptautisko organizāciju izteiktām apsūdzībām, Avakovs sacīja, ka šādas darbības ir bijušas, bet tiek izskaustas.

«Protams, visur ir savas nianses. Vienu bataljonu mēs izformējām, lai gan tas piedalījās kaujās un tajā bija kritušie un ievainotie. Tur notika neatgriezeniski procesi, par kuriem jāsoda: marodierisms, disciplīnas trūkums. Pirmais diskreditē armiju, otrais noved pie zaudējumiem. Mēs izskaužam šādas izpausmes, tomēr visus izsekot nav vienkārši,» stāstīja ministrs.

Viņš arī noraidīja vairākos medijos publicētus apgalvojumus par radikāli labēju ideoloģiju bataljonā «Azova». «Es esmu daudz stundu pavadījis sarunās ar «Azovas» cīnītājiem. Tur nav ne nacisma, ne svastiku,» sacīja Avakovs.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu