Indijas premjerministrs brīvdienā norīko birokrātus tīrīt tualetes (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas premjerministrs Narendra Modi 2.oktobrī - Mahatmas Gandija dzimšanas dienā - norīkojis birokrātus uzkopt savas darba telpas, tostarp iztīrīt biroju tualetes.

Modi iniciatīva ir daļa no valsts mēroga tīrības kampaņas, kas notiks 2.oktobrī, kas Indijā ir svētku diena. Plānots, ka arī pats premjerministrs ņems rokā slotu, lai uzkoptu Indijas galvaspilsētas netīrās ielas.

Bet ne visas amatpersonas ir sajūsmā par gaidāmās brīvdienas perspektīvām.

Modi, kurš nāca pie varas maijā, pieprasījis, lai visas amatpersonas ierodas darbā plkst.9, un pats personīgi mēdz negaidot ierasties valdības birojos, lai pārbaudītu, vai noteikumi tiek ievēroti.

Kopš Modi stājās premjerministra amatā, «mēs jau tā ierodamies [darbā] laikus un strādājam ilgāk,» ziņu aģentūrai Deli norādīja kāda amatpersona, piebilstot, ka viņa bērni nepriecājas par to, ka tēvam pat brīvdienā jāiet uz darbu.

Savukārt kāda cita amatpersona AFP izteicās ļoti atzinīgi par premjera iniciatīvu, norādot, ka tas ir svarīgs solis Indijas atbrīvošanā no dziļi iesakņojušās kastu sistēmas, saskaņā ar kuru tikai zemākās kastas piederīgie vāc atkritumus un nodarbojas ar uzkopšanu.

«Tā ir bezprecedenta sanitārijas kustība,» norādīja amatpersona.

«Slotas turēšana [rokās] ir spēcīgs simbols. Tas parāda, ka neviens darbs nav pazemojošs un ikvienam no mums būtu jāatbild par savu atkritumu savākšanu,» norādīja amatpersona.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu