ES: Ukrainā uguns nav pilnībā pārtraukta; sankcijas paliek (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Eiropas Savienībai (ES) izvērtējot situāciju Ukrainā, konstatēts, ka vienošanās par uguns pārtraukšanu nav vēl pilnībā īstenota un ka šobrīd nav pamata atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.

(Papildināts viss teksts.)

Pēc dalībvalstu vēstnieku sanāksmes ES pārstāve Maja Kojicančiča otrdien paziņoja, ka Ukrainā vērojama «uzmundrinoša attīstība», taču atsevišķas vienošanās sadaļas starp Ukrainu un Maskavas atbalstītajām bruņotajām bandām joprojām vēl nepieciešams pienācīgi īstenot.

Viņa piebilda, ka gadījumā, ja situācija Ukrainā to ļaus, Eiropas Komisija (EK) un ES ārlietu dienests iesniegs Eiropadomei atbilstošus priekšlikumus par spēkā esošo sankciju pilnīgu vai daļēju pārskatīšanu.

Pēdējo sankciju kārtu pret Krieviju ES ieviesa septembra sākumā, taču Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs tobrīd paziņoja, ka sankcijas varētu tikt atceltas pēc jauna situācijas izvērtējuma jau mēneša beigās.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu