Atkarība no matu ēšanas - meitenes vēderā milzīgs matu kamols (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda 18 gadus veca meitene no Kirgizstānas nonāca slimnīcā, kad vairs fiziski nevarēja uzņemt ne ēdienu, ne šķidrumu. Šokētie ārsti viņas vēderā pamanīja pamatīgu svešķermeni - veidojumu no cilvēku matiem, raksta «Daily Mail».

Aiperi Aleksejeva līdz tam nebija griezusies pie ārstiem. Un to beidzot darīja, tikai vecāku mudināta un sūdzoties par sāpēm vēderā. Tajā brīdī jauniete jau bija tuvu nāvei, jo nevarēja izdzert pat glāzi ūdens.

Konstatējot svešķermeni, ārsti veica steidzamu operāciju un no kuņģa izņēma teju 4 kilogramus smagu matu bumbuli.

Noskaidrojās, ka meitene cieš no savādas atkarības un gadiem ilgi bija ēdusi uz paklāja atrastos cilvēku matus. Viņai bija arī paradums košļāt pašai savu matu galus.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aleksejevai ārsti konstatēja arī pamatīgu dehidrāciju un uzturvielu trūkumu, taču tagad viņai prognozē veiksmīgu atlabšanu. Galvenais izaicinājums esot apkarot atkarību no matu ēšanas.

Matu bumbulis meitenes vēderā bija veidojies gadiem.

Ķirurgs Bahadirs Bebezovs, kurš veica operāciju, uzsver: lai gan pamatīgi izpētījis medicīnas vēsturi, nekur nav atradis informāciju, ka kāda cilvēka vēderā būtu izveidojies tik masīvs matu bumbulis.

«Vecāki viņu uz slimnīcu atveda, kad viņa strauji zaudēja svaru un nevarēja neko ieēst. Kad viņu apskatījām, viņa nevarēja vairs pat izdzert glāzi ūdens. Mēs pieņēmām lēmumu veikt tūlītēju operāciju.»

Foto: Ekrānuzņēmums no video

«Viņas kuņģis matu un paklāja vilnas gabalu dēļ bija tik uzblīdis, ka milzīgais kamols burtiski izsprāga brīdī, kad veicām iegriezumu kuņģa sieniņā.»

«Psiholoģiski meitene ir pilnīgi normāla un veselīga, ja neņem vērā paradumu no paklāja uzlasīt matus un tos apēst.»

Pati paciente pēc operācijas ārstiem apgalvojusi, ka ieradumu atmetīs.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu