ES aicina Krieviju atbrīvot aizturēto Lietuvas zvejas kuģi (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) otrdien aicināja Krieviju atbrīvot Lietuvas zvejas kuģi, kas aizturēts starptautiskajos ūdeņos. Tas ir jaunākais incidents starp Baltijas valstīm un Krieviju.

ES diplomātiskā dienesta preses pārstāvis informēja, ka kuģi un tā apkalpes locekļus Krievijas robežsargi aizturēja starptautiskajos ūdeņos Berenca jūrā 18.septembrī.

Bloks par jautājumu runājis arī ar Krievijas vēstnieku ES, piebilsts dienesta paziņojumā.

«Mēs bažījamies par Lietuvas zvejas kuģa «Jūru Vilkas» piespiedu apturēšanu.., tālāku kuģa un tā apkalpes aizturēšanu, kā arī tā piespiedu pietauvošanu Krievijas teritorijā,» teikts paziņojumā.

ES aicināja Krieviju «ievērot savas starptautiskās saistības un nekavējoties atbrīvot kuģi».

Jau ziņots, ka Lietuvas zvejas kuģi «Jūru vilkas» ar 28 apkalpes locekļiem Krievijas robežsargi aizturēja 19.septembrī Barenca jūrā. Lietuva paziņojusi, ka tas noticis starptautiskajos ūdeņos, kuģa kapteinis ar spēku tika atstādināts, apkalpe tika aizturēta un kuģis tika aizvilkts uz Murmanskas ostu.

Lietuva un Krievija ir apmainījušās ar notām par šī kuģa aizturēšanu.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Murmanskas apgabala robežsapardzes pārvalde iepriekš paziņoja, ka kuģis aizturēts Krievijas ekonomiskajā zonā un tā kapteinim var draudēt administratīva atbildība. Kuģis atrodas Murmanskas ostā, un uz tā tiek veiktas procesuālas darbības.

Administratīvā atbildība var draudēt pēc Krievijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 8.17.panta 2.daļas, kas kā sodu paredz administratīvu naudassodu ar kuģa konfiskāciju vai bez tās.

Krievijas robežsargi ir paziņojuši, ka uz kuģa atrastas 15 tonnas krabju, kas nozvejoti Krievijas ekonomiskajā zonā. Pēc Krievijas robežsargu versijas, kuģis esot aizturēts, kad kapteinis pēc kuģa īpašnieka norādījumiem devies uz Norvēģijas ekonomisko zonu, lai izvairītos no atbildības par nelikumīgu krabju zveju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu