Kanālā atrasts pazudušās Alises Grosas līķis (80)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Kanālā Londonā atrastas cilvēka mirstīgās atliekas, kas, kā uzskata policija, ir pazudusī britu pusaudze Alise Grosa, saistībā ar kuras pazušanu aizdomās turēts latvietis Arnis Zaļkalns, ziņo BBC.

Alises mirstīgās atliekas atrastas kanālā Londonas rietumos, netālu no vietas, kur meitene pēdējo reizi redzēta videokameru ierakstos.

Mirstīgās atliekas atrastas šonakt.

Kamēr policija vēl veic izmeklēšanu, jau informēta Alises ģimene.

Lieta par angļu pusaudzes Alises Grosas pazušanu pēc līķa atrašanas upē Londonas rietumos tiek izmeklēta kā slepkavības lieta, pavēstījusi Lielbritānijas policija.

Vēl ir jāveic oficiāla līķa identifikācija. Dienesti vēsta, ka drīzumā veiks līķa sekciju, un sīkāka informācija par nāves iemesliem, visdrīzāk, būs zināma vēlāk.

Tikušas ieguldītas nopietnas pūles, lai paslēptu līķi, kas tika atrasts otrdienas vakarā, atzina likumsargi. Britu mediji vēsta, ka mirstīgās atliekas kanālā bija nogremdētas, izmantojot atsvarus.

Britu mediji vēsta, ka pazudušais 41 gadu vecais latvietis Arnis Zaļkalns joprojām paliek galvenais aizdomās turētais šajā lietā. Tomēr Skotlendjarda pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija joprojām vēlas nopratināt Zaļkalnu Grosas slepkavības lietā, taču viņš šajā brīdī netiek uzskatīts par galveno aizdomās turamo.

Foto: facebook.com

Pēc britu mediju vēstītā, līķis atrasts netālu no vietas, kur nedēļu pēc Alises pazušanas atrasta viņas mugursoma. Notikumu vieta atrodas aptuveni kilometra attālumā no Alises mājām Londonas rietumos.

«Alises Grosas pazušanas izmeklēšanas lietā vakar vakarā veikta meklēšana Brentas upē. Šajā meklēšanā mēs ūdenī atradām līķi. Tas ir būtisks notikumu pavērsiens, un Alises ģimene ir informēta. Pašlaik vēl nevaram veikt oficiālu identificēšanu, bet šīs ziņas ir liels trieciens ikvienam, kas iesaistīts Alises meklēšanā,» paziņoja Londonas policijas pārstāvis Greiams Maknaltijs, izsakot līdzjūtību Alises tuviniekiem.

«Tagad tā ir slepkavības izmeklēšana, un man ir nepieciešama sabiedrības palīdzība, lai atrastu vainīgo. Es aicinu pieteikties ikvienu, kas kaut ko varētu zināt. Pat ja jūs iepriekš vēl neesat ar mums runājis, nav pārāk vēlu pastāstīt mums, ko jūs zināt,» norādīja Maknaltijs.

«Pašlaik mūsu galvenais darbs ir iegūt visus pieejamos pierādījumus, kas mums ļautu identificēt personu, kas ir atbildīga par šo briesmīgo noziegumu. Tas var aizņemt kādu laiku, un es aicinu cilvēkus būt pacietīgiem,» sacīja policijas pārstāvis.

«Es varu apstiprināt, ka līķa paslēpšanā ieguldītas nopietnas pūles. Šobrīd nevēlos izteikt kādus minējumus par notikušo,» norādīja Maknaltijs.

Pazudis arī Zaļkalns

Par Zaļkalna atrašanās vietu nav nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa pazuda 28.augustā. Viņa pēdējo reizi redzēta uz ietves pie Granjuniona kanāla videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

Dažas dienas pēc Grosas pazušanas strādnieki kādā patiltē atrada meitenes mugursomu, kurā atradās Alises apavi un apakšveļa.

Grosas meklēšanas operācija ir lielākā, kādu Londona pieredzējusi kopš 2005.gada 7.jūlija terora aktiem Londonas sabiedriskajā transportā.

Londonas policija sākotnēji uzskatīja, ka pazudušais Zaļkalns varētu būt vērtīgs liecinieks meitenes pazušanas lietā, taču, atklājoties viņa kriminālajai pagātnei, izmeklētājiem radās aizdomas par Zaļkalna iespējamu saistību ar Alises pazušanu.

Londonā Zaļkalns dzīvoja kopā ar draudzeni un abu bērnu. Zaļkalna ģimene viņu pēdējo reizi redzēja mājās 3.septembra vakarā.

4.septembra agrā rītā viņš ar «Trek» zīmola kalnu velosipēdu devās ceļā uz darbu. Zaļkalnam bija ap plkst.8 noteiktā vietā jāsatiek draugs, lai kopā turpinātu ceļu uz darbavietu, taču viņš neieradās. Nākamajā dienā viņa ģimene ziņoja par vīrieša pazušanu.

Lielbritānijas policija apstiprināja, ka vienā no Zaļkalna agrākajām dzīvesvietām Londonā atrasts viņa velosipēds.

Britu policija atklājusi, ka Zaļkalns ikdienā ar velosipēdu braucis tajā pašā maršrutā, kurā liktenīgajā dienā aptuveni tādā pašā laikā gājusi pazudusī meitene. Likumsargi uzskata, ka Zaļkalns, visdrīzāk, ir redzējis meiteni, jo viņi abi devās vienā maršrutā pa ietvi gar kanālu.

Kopš pazušanas Zaļkalns nav izmantojis ne savu bankas karti, ne arī mobilo telefonu. Viņa pase ir palikusi mājās Londonā, taču ceļošanai viņš varēja izmantot arī ES identifikācijas karti.

Kā jau ziņots, Zaļkalns notiesāts par savas sievas nogalināšanu deviņdesmito gadu beigās Rīgā. Prokuratūrā informēja, ka saistībā ar šo noziegumu viņš nonāca apcietinājumā 1997.gada 9.jūlijā, bet notiesāts tika nepilnu gadu vēlāk. Par slepkavību un arī neatļautu ieroča glabāšanu tiesa Zaļkalnam piesprieda astoņu gadu cietumsodu, bet viņš no ieslodzījuma atbrīvots pirms termiņa pēc septiņu gadu cietumsoda izciešanas.

Pāris gadus pēc iznākšanas no cietuma Zaļkalns pārcēlās uz Lielbritāniju un tur sāka strādāt celtniecībā. 2009.gadā viņu Lielbritānijā arestēja par 14 gadus vecas pusaudzes sazāļošanu un nepiedienīgu uzmākšanos, tomēr vēlāk lieta izbeigta.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu