Argentīnas prezidente: ASV grib gāzt manu valdību, nogalināt mani (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Argentīnas prezidente Kristīna Kirhnere otrdien emocionālā uzrunā paziņoja, ka vietējā biznesa interešu pārstāvji un ASV grib panākt viņas valdības krišanu un varētu pat viņu nogalināt.

Vietējā biznesa interešu pārstāvji «mēģina gāzt valdību ar starptautisku [ASV] palīdzību», viņa sacīja.

Kirhnere atzina, ka nesenās vizītes gaitā, kurā viņa tikās ar pāvestu Francisku, policija brīdinājusi par «Islāma valsts» aktīvistu sazvērestību pret viņu.

«Tātad, ja kaut kas ar mani notiek, neskatieties uz Tuvajiem Austrumiem, skaties uz ziemeļiem», uz ASV, sacīja prezidente.

Tikai dažas stundas pēc tam, kad ASV vēstniecība bija brīdinājusi savus pilsoņus būt īpaši piesardzīgiem Argentīnā, Kirhnere sacīja: «Kad jūs redzat, kāda informācija tiek izplatīta no diplomātu birojiem, būtu labāk, ka viņi šeit nenāktu un nemēģinātu man iestāstīt pasakas par «Islāma valsti», kas mēģina mani izsekot, lai tad viņi varētu mani nogalināt.»

Prezidente norādīja, ka vietējie sojas pupu ražotāji, kas ir neapmierināti ar cenām, citi eksportētāji, automobiļu uzņēmumu vadītāji, visi ir iesaistīti, jo viņi būtu ieguvēji no peso devalvācijas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu