Slēdz Saeimas vēlēšanu iecirkni Izraēlā (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija šodien no 12.Saeimas vēlēšanu iecirkņu saraksta ārvalstīs izslēdza vēlēšanu iecirkni Telavivā, Izraēlā, TVNET informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Ārlietu ministrijas sniegto informāciju, ka 12.Saeimas vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, Izraēlā tiek atzīmēti vieni no lielākajiem reliģiskajiem svētkiem «Yom Kippur» jeb Grēku izpirkšanas diena, kuras laikā ir spēkā dažādi aizliegumi, kuru dēļ nebūtu iespējams nodrošināt vēlēšanu iecirkņa Izraēlā darbu atbilstoši Saeimas vēlēšanu likuma nosacījumiem.

Grēku izpirkšanas diena Izraēlā jāpavada lūgšanās, svētku laikā ir aizliegts strādāt, tiek slēgtas lidostas, veikali, nekursē sabiedriskais transports un ir aizliegts pārvietoties ar personiskajiem transporta līdzekļiem. Tā kā Latvijas Republikas vēstniecība, kur bija ierīkots vēlēšanu iecirknis, atrodas biroja ēkā, kas arī būtu slēgta 4.oktobrī, tad gan vēlētāju nokļūšana līdz iecirknim, gan iekļūšana iecirknī būtu apgrūtinoša.

Tādējādi 12.Saeimas vēlēšanās ārvalstīs būs 98 vēlēšanu iecirkņi 41 valstī. 12.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 4.oktobrī, no plkst.7 līdz 20 pēc vietējā laika.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu