ASV Slepenā dienesta direktore atkāpjas no amata (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Slepenā dienesta direktore Džūlija Pīrsone trešdien atkāpās no amata pēc vairākām kļūmēm viņas vadītā dienesta darbā, kurš ir atbildīgs par ASV prezidenta apsargāšanu.

«ASV Slepenā dienesta direktore Džūlija Pīrsone šodien iesniedza atlūgumu, un es to pieņēmu,» paziņoja ASV iekšējās drošības ministrs Dže Džonsons.

Džonsons iecēla par Slepenā dienesta direktora pienākumu izpildītāju Džozefu Klensiju.

Pīrsone kļuva par Slepenā dienesta direktori pirms 18 mēnešiem pēc prostitūcijas skandāla, kas bija izcēlies šajā iestādē.

Viena no kļūmēm viņas vadītā dienesta darbā bija 19.septembra incidents, kad ASV armijas veterāns Omars Gonsaless ar nazi iebruka Baltajā namā.

Šā incidenta izmeklēšanai tiks izveidota neatkarīga komisija, paziņoja Džonsons.

Gonsaless iekļuva Baltajā namā tālāk, nekā Slepenais dienests to publiski atzinis, pirmdien paziņoja republikāņu kongresmenis Džeisons Čafecs.

Gonzaless trešdien tiesā paziņoja, ka nav vainīgs viņam izvirzītajās trīs apsūdzībās, tostarp par nelikumīgu iekļūšanu aizliegtā ēkā vai teritorijā ar nāvējošu vai bīstamu ieroci.

ASV kongresmeņi otrdien iztaujāja Pīrsoni par vairākiem drošības pārkāpumiem. Viens no tiem bija cits pagājušā mēneša incidents, kad bruņots apsardzes līgumdarbinieks ar kriminālu sodāmību atradās liftā kopā ar ASV prezidentu Baraku Obamu Džordžijas štata Atlantas pilsētā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu