Sjerraleonē Ebolas vīruss izplatās «šausminošā ātrumā» (48)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sjerraleonē Ebolas vīruss izplatās «šausminošā ātrumā» - stundā tiek reģistrēti vidēji pieci jauni inficēšanās gadījumi, paziņojusi starptautiskā labdarības organizācija «Glābiet bērnus».

Organizācija informēja, ka pagājušajā nedēļā Sjerraleonē reģistrēti 765 jauni inficēšanās gadījumi, bet valsts slimnīcās ir pieejamas tikai 327 gultas vietas.

Rietumāfrikā konstatēti 7178 saslimšanas gadījumi ar Ebolas vīrusu un 3338 no inficētajiem cilvēkiem ir miruši.

Vissmagāk Ebolas vīruss skāris Sjerraleoni, Libēriju un Gvineju.

«Glābiet bērnus» pauda bažas, ka par daudziem saslimšanas gadījumiem medicīnas dienestiem netiek ziņots, līdz ar to patiesais vīrusa izplatības apmērs joprojām nav zināms.

Lielbritānija šomēnes paziņoja, ka Sjerraleonē iekārtos 700 jaunas slimnīcas gultas vietas, bet pirmās nebūs gatavas vēl vairākas nedēļas un pārējo iekārtošana var prasīt mēnešus.

«Glābiet bērnus» uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir radikāli jāpastiprina cīņa pret Ebolas vīrusu, pretējā gadījumā cilvēki turpinās mirt savās mājās, izplatot vīrusu tālāk savā ģimenē un vietējā kopienā.

Organizācija norādīja, ka Sjerraleonē Ebolas vīruss izplatās kā savvaļas ugunsgrēks un jaunu inficēšanās gadījumu skaits dubultojas katras trīs nedēļas.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu