Francija paplašinās dalību operācijā pret «Islāma valsti»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francija plāno paplašināt savu dalību operācijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Irākā un Sīrijā, palielinot tajā iesaistīto lidmašīnu skaitu un nosūtot vēl vienu kuģi, žurnālistiem pavēstīja ziņu avots Francijas Aizsardzības ministrijā.

«Mēs tuvākajās dienās paplašināsim mūsu iespējas, lai aktivizētu darbību ritmiskumu,» sacīja ziņu avots.

Francija plāno papildus piesaistīt šai operācijai trīs iznīcinātājus «Rafale» un kuģi ar pretgaisa aizsardzības līdzekļiem. Pašlaik operācijā piedalās seši Francijas gaisa spēku iznīcinātāji, izlūkošanas lidmašīna un degvielas uzpildes lidmašīna.

Ziņu avots sacīja, ka pašlaik starptautiskās koalīcijas darbības pret «Islāma valsti» «atrodas pirmajā fāzē», bet Francijas dalība aprobežojas ar gaisa triecieniem pret džihādistu pozīcijām Irākā. Otrajā fāzē tiks radīti nosacījumi, lai apturētu džihādistu uzbrukumu un Irākas spēki atgūtu «Islāma valsts» ieņemtās teritorijas, bet tam esot vajadzīgi daži mēneši.

Mediji ziņo, ka Francija uzskata par svarīgu nepieļaut to, ka triecieni pret «Islāma valsti» Sīrijā stiprinātu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu. ASV agrāk atzina, ka šāda iespējamība pastāv.

Francija jau sniedz palīdzību Sīrijas mērenajai opozīcijai, kura cīnās divās frontēs - pret Asada režīmu un pret «Islāma valsti».

Lai koordinētu darbības un risinātu šīs problēmas, Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns ceturtdien dosies uz Vašingtonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu