Merkele lūdz Putinu izmantot savu ietekmi uz kaujiniekiem Ukrainā (34)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aicināja Maskavu izmantot savu ietekmi pār prokremliskajiem kaujiniekiem Ukrainā. Tikmēr Austrumukrainā turpinās epizodiskas sadursmes, kurās Ukrainas armija un kaujinieki vaino viens otru.

Merkele uzsvēra, ka Ukrainā noteiktais pamiers ir strikti jāievēro, un norādīja, ka Krievijas atbildība ir iedarboties kā nomierinošam spēkam Austrumukrainas konfliktā, atklāja Vācijas valdības pārstāvis, piebilstot, ka abi līderi pauduši bažas par vardarbības turpināšanos Ukrainā.

Vācijas valdības pārstāvja izdotajā paziņojumā teikts, ka Ukrainas-Krievijas robežu nepieciešams pienācīgi novērot, un uzsvēra Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) lomu šajā procesā.

EDSO uzticēts sekot līdzi, kā tiek ievērots 5.septembrī noslēgtais pamiers.

Doņeckā trešdien dzīvību zaudēja desmit cilvēki, tostarp skolotāji un vecāki. Tas ir lielākais bojāgājušo civiliedzīvotāju skaits kopš pamiera noslēgšanas.

Doņeckā 1.oktobrī sākās skolu mācību gads, kas 1.septembrī tika atlikts uz mēnesi intensīvo kauju dēļ.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu