Putins visus uzskata par muļķiem: Krievija būšot brīva (127)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, viesojoties Kazahstānā, izteicies, ka Rietumu noteiktās sankcijas nekavēs Krieviju kļūt par ietekmīgu ekonomisko spēku pasaulē, ziņo «Reuters».

Putins kārtējo reizi pret Krieviju noteiktās sankcijas nodēvēja par pilnīgi «nepamatotām».

Krievijas līderis prognozēja, ka, neskatoties uz grūtajiem apstākļiem, Krievija kļūs par neatkarīgu un spēcīgu ekonomiku ar veselīgu bilanci, kurai kapitāla aprites ierobežojumi nebūs nepieciešami.

«Mēs patiesi vēlamies valsti, kas ir spēcīga, plaukstoša, brīva un atvērta pasaulei,» teica Putins.

Lai izvairītos no Rietumu sankciju ietekmes, Krievija gatava pārkoncentrēties uz Austrumiem. Putins atkārtoti uzsvēra, ka Krievijai ir ļoti svarīgi stiprināt attiecības ar kompānijām austrumos, apsveicot valsts uzņēmumus, kuri jau noslēguši kontraktus ar Ķīnas kompānijām. Krievija arī centīšoties tirdzniecības darījumos pāriet uz nacionālās valūtas izmantošanu.

Izvairoties runāt par sankciju pavājināto ekonomiku, Putins tā vietā klāstīja budžeta triumfus, kā arī uzsvēra augošos rādītājus ražošanas un lauksaimniecības sektoros.

«Mūsu uzdevums ir panākt ražošanas nozares izrāvienu, radīt spēcīgas nacionālās kompānijas ražošanas sektoros, kuras būtu spējīgas radīt konkurētspējīgus produktus.»

Viņš arī apliecināja valdības gatavību atbalstīt sektorus un kompānijas, kuras ietekmējušas Rietumu sankcijas, kas noteiktas saistībā ar Krievijas militārajām darbībām Ukrainā.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu