Latvijas pilsonībai Kanādā gada laikā pieteicies 131 cilvēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kopš 2013.gada 1.oktobra, kad stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, Latvijas vēstniecība Kanādā pieņēmusi 131 pieteikumu reģistrēšanai Latvijas pilsonībā, TVNET informēja vēstniecībā.

Ar vēstniecības starpniecību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei Rīgā iesniegti 111 pieteikumi reģistrēšanai Latvijas pilsonībā, 16 pieteikumi ārvalstīs dzimušu bērnu reģistrēšanai Latvijas pilsonībā, kā arī 4 pieteikumi Latvijas pilsonības atjaunošanai.

No iesniegtajiem pieteikumiem 99 gadījumos Latvijas pilsonība jau iegūta. Tāpat vēstniecība pieņēmusi 51 paziņojumu par dubultpilsonību.

Grozījumu Pilsonības likumā tika pieņemti 2013.gada 9.maijā un stājās spēkā 2013.gada 1.oktobrī. Likuma grozījumi paredz dubultpilsonības iespējas gan trimdas Latvijas pilsoņiem un to pēcnācējiem, gan latviešiem un līviem, gan arī citām pilsoņu grupām.

Latvijas pilsoņiem atļauta dubultpilsonība ar noteiktām valstu grupām un valstīm – Eiropas Savienības dalībvalstīm, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīm, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) dalībvalstīm, Austrāliju, Brazīlijas Federatīvo Republiku un Jaunzēlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu