Hamburgā izceļas sadursmes starp islāmistiem un kurdiem (14)

LETA/DPA/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas vakarā Hamburgā izcēlās sadursmes starp aptuveni 800 islāmistiem un kurdiem un nācās iejaukties policijai, lai nošķirtu abas naidīgās grupas.

Sadursmju laikā ievainoti 14 cilvēki.

Otrdienas vakarā pie Gaismas (Al Nour) mošejas vienā no Hamburgas galvenajām ielām sapulcējās aptuveni 400 kurdu, kas iepriekš bija piedalījušies demonstrācijā pret teroristisko grupējumu «Islāma valsts», kas savā kontrolē sagrābis plašas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Viņus tur sagaidīja aptuveni 400 islāmistu, kas, pēc policijas domām, pieder radikālajam salafistu grupējumam.

Ap plkst.23 starp abām grupām sākās kautiņi, un policija, kas bija slēgusi visas ielas, kuras ved uz mošeju, mēģināja naidīgos grupējumus nošķirt, starp tiem novietojot savus automobiļus.

Abu pušu pārstāvji bija ieradušies, bruņojušies ar metāla stieņiem, mačetēm un citiem aukstajiem ieročiem.

Pēc pusnakts policija izšķīrās nekārtību dalībnieku nomierināšanai pielietot ūdensmetēju.

Tomēr

kārtību izdevās atjaunot tikai agrā trešdienas rītā.

Policija aizturējusi 22 nekārtību dalībniekus.

Iepriekš aptuveni 500 kurdu Hamburgā piedalījās miermīlīgā demonstrācijā, demonstrējot solidaritāti ar saviem tautas brāļiem Sīrijā un Irākā, kuri pakļauti «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumam.

Aptuveni 80 demonstrantu uz stundu bloķēja arī Hamburgas galvenās dzelzceļa stacijas peronus.

Kā ziņots, pirmdienas vakarā vardarbīgas sadursmes starp musulmaņiem un kurdu etniski reliģiskās jezīdu kopienas pārstāvjiem izcēlās arī Cellē, Lejassaksijā.

Cellē sadursmes atsākās arī naktī uz trešdienu, un tajās iesaistījās aptuveni 400 jezīdu un pamatā čečenu izcelsmes musulmaņu.

Šajās sadursmēs ievainojumus guvuši četri policisti un pieci nekārtību dalībnieki.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu