Zaļkalns neatpazīstams - nācās identificēt pēc zobārsta datiem (76)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu pusaudzes Alises Grosas slepkavībā aizdomās turētā latvieša Arņa Zaļkalna mirstīgās atliekas bija tādā stāvoklī, ka viņu nācās identificēt pēc zobārsta datiem, raksta «Daily Mail».

Zaļkalna mirstīgās atliekas tika atrastas karājamies mežainā apvidū mazāk nekā jūdzi no vietas, kur izmeklētāji pēc ilgām pūlēm upē paslēptu atrada Alises līķi. Alise pazuda augusta beigās un mirusi atrasta tika tikai mēnesi vēlāk.

Savukārt Zaļkalnu uzgāja četras dienas pēc meitenes atrašanas.

Lielbritānijas varas iestādes sākušas tiesas noklausīšanos Zaļkalna lietā. Izmeklētājiem joprojām nav skaidrs, kas tieši notika un kāda bija vai nebija Zaļkalna saistība ar noziegumu. Taču viņi uzskata, ka sakritību ir pārāk daudz, lai abu nāve un tuvā atrašanās vieta būtu sagadīšanās.

Zaļkalna līķa sekcija atklājusi, ka vīrietis miris no nosmakšanas pakaroties. Likumsargiem nav pamata domāt, ka viņa nāvē būtu iesaistīta kāda trešā persona.

«Mums nav nekādu pierādījumu, ka viņa nāvē iesaistīts vēl kāds.

Policija vēl veic izmeklēšanu, un viņš tika identificēts pēc zobārsta datiem,» tiesu informēja policijas pārstāvji.

Alises mirstīgās atliekas tika atrastas rūpīgi iesaiņotas plastmasas maisā, kuru zem ūdens Brentas upē noturēja baļķi.

Meitene pēdējo reizi tika redzēta videokameru ierakstos, ejot gar kanāla malu. 15 minūtes vēlāk tai pašā virzienā uz divriteņa aizbrauca Arnis Zaļkalns - ņemot vērā, ka meitene gāja kājām, bet Zaļkalns brauca ar divriteni, un analizējot citus apstākļus, policija nonāca pie pārliecības, ka abu ceļi noteikti kādā punktā krustojās.

Neilgu laiku pēc meitenes pazušanas kanāla malā zem tilta tika uzieta Alises mugursoma, kurā bija ielikta viņas apakšveļa. Precīzs Alises nāves cēlonis joprojām nav noskaidrots, un pārbaudes turpinās - patiesības noskaidrošanu apgrūtina tas, ka mirstīgās atliekas mēnesi atradušās ūdenī, tāpēc mediķu darbs ir ļoti sarežģīts.

Jau ziņots, ka Arnis Zaļkalns iepriekš Latvijā notiesāts un izcietis cietumsodu par nežēlīgu savas sievas Rudītes slepkavību. Zaļkalns toreiz sievieti aizvilināja uz mežu, kur nogalināja un apraka iepriekš izraktā kapā. Vēlāk viņš policijai nodarītajā atzinās.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu