Beļģijā tracis ap pārāk «neveselīgo» veselības ministri (161)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Beļģijā ir viena no virknes pasaules valstu, kurā lielas galvassāpes sagādā iedzīvotāju neveselīgais dzīvesveids un aptaukošanās. Tāpēc pamatīgu traci un diskusijas ap sevi izsaukusi sabiedrības veselības ministre Megija de Bloka, kura pati par pārlieku slaidumu sūdzēties nevar. Daudzi publiski pauž šaubas par viņas spēju ķerties pie veselības jomas sakārtošanas, raksta «Daily Mail».

Daži politiķi tiek kritizēti par ietekmējamību vai nekompetenci, bet Beļģijas jaunā sabiedrības veselības ministre, iespējams, ir pirmā sabiedriskā persona, kuru publiski kaunina par to, ka viņa savam darbam esot pārāk apaļīga.

Megija de Bloka Beļģijā ir ļoti mīlēta politiķe, un viņas vārds izskanējis arī diskusijās par nākotnes premjerministra kandidātiem.

Taču pamatīgas diskusijas un negāciju gūzma sākās, kad de Bloka tika nominēta kļūt sabiedrības veselības sfēras noteicēju.

Ministres kritiķi šaubās, vai 52 gadus vecā de Bloka, kuras svars pārsniedz 130 kilogramus, ir labs paraugs sabiedrībai, kuru nomoka augošas liekā svara problēmas.
Foto: AFP/LETA

Viens no pirmajiem «akmens metējiem» bija Beļģijas VRT TV kanāla korespondents Vašingtonā Toms van de Veighs, kurš ar savu Twitter ierakstu aizsāka vētru sociālajos tīklos.

Foto: AFP/LETA

Tomēr de Bloka, kura pati 25 gadus praktizējusi kā ģimenes ārste, visu kritiku noraida.

«Es zinu, ka neesmu nekāda modele, bet jāskatās nevis uz «iepakojumu», bet to, kas cilvēkam ir iekšpusē.»
Foto: AFP/LETA

Svara problēmas teju pusei

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem, 2008. gadā liekais svars bija 47% Beļģijas iedzīvotāju (pieaugušie).

De Bloka darbojās arī iepriekšējā Beļģijas valdībā, kad bija imigrācijas lietu ministre, un šajā amatā parādīja labu sniegumu. Īpaši tiek izcelti viņas panākumi, uz gandrīz pusi samazinot patvēruma pieprasījumu skaitu Beļģijā (no 27 000 uz 15 000 gadā).

Foto: AFP/LETA
Komentāri (161)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu