Medvedevs: Padomju Savienības atjaunošana nav iespējama (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs noraidījis iespējamību atjaunot PSRS un paziņojis, ka bažas par to dažās kaimiņvalstīs kalpo vienīgi iekšpolitisko elišu konsolidācijai.

«Vai mēs vēlamies atjaunot Padomju Savienību? Nav iespējams atjaunot to, kas sen jau ir izzudis, tas ir pilnīgi skaidrs,» teica Medvedevs intervijā telekompānijai CNBC.

Medvedevs norādīja, ka «pasaule ir izmainījusies, Padomju Savienība vairs nepastāv. Ir Krievijas Federācija, kas ir balstīta konstitūcijā, kuru ir pieņēmusi mūsu tauta.»

«Šī konstitūcija sludina tās pašas vērtības, kuras ir pieņēmušas vairums pasaules valstu, tās ir: cilvēktiesību prioritāte, demokrātija, privātīpašuma aizsardzība, valsts attīstība uz tirgus principu pamata un tā tālāk, nevēlos visus uzskaitīt, jo šīs vērtības ir universālas,» paziņoja Krievijas premjerministrs.

«Tādēļ neviens nevēlas iet atpakaļ, ceļi uz pagātni nepastāv,» uzsvēra Medvedevs.

Atbildot uz jautājumu, vai «igauņi var būt mierīgi, ka jūs neatnāksiet pēc vietējiem krieviem», Medvedevs atbildēja, ka «dažām valstīm, tai skaitā mazajām, diemžēl tas ir vienkārši veids kā konsolidēt eliti».

«Mēs to saprotam, krievi nāk, tātad var konsolidēties, tātad var uz tā pamata rīkot parlamenta velēšanas (..) Bet, ja viņiem tā ir labi, tad lūdzu, lai to dara,» norādīja Krievijas premjerministrs.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu