ASV liedz ieceļošanu vārdā neminētām «korumpētām» Ungārijas amatpersonām (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savienotās Valstis noteikušas ieceļošanas ierobežojumus vairākām par korupciju aizdomās turamām Ungārijas amatpersonām, piektdien paziņoja ASV vēstniecības pilnvarotais lietvedis Andrē Gudfrends.

«Valsts departamenta lēmums pieņemts, pamatojoties uz ticamu informāciju, ka šīs personas, nepilns desmits, bija vai ir vai nu iesaistītas, vai guvušas labumu no korupcijas,» žurnālistiem pavēstīja Gudfrends. «Šīm personām, valdības amatpersonām vai bijušajām amatpersonām, vai personām, kas saistītas ar šādām amatpersonām, liegta ieceļošana ASV

Diplomāts atteicās atklāt šo personu vārdus, piesaucot ASV likumus, kas aizsargā cilvēku privāto dzīvi.

Budapeštā ASV lēmums uztverts kā spiediens uz premjerministru Viktoru Orbanu, kurš kopš stāšanās amatā 2010.gadā ne reizi vien nonācis konfliktā gan ar Vašingtonu, gan Briseli, kas viņu apsūdz pieaugošā autoritārismā.

ASV prezidents Baraks Obama pagājušajā mēnesī Ungāriju iekļāva to valstu sarakstā, kas cenšas iegrožot pilsonisko sabiedrību.

Tomēr Gudfrends uzsvēra, ka viņa minētie ceļošanas ierobežojumi nav sankcijas pret Ungāriju.

Tikmēr Budapešta piektdien paziņoja, ka Ārlietu ministrija izsaukusi ASV pilnvaroto lietvedi paskaidrojumu sniegšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu