Dienvidkorejas amatpersona pēc traģēdijas koncertā izdara pašnāvību (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas amatpersona, kas bija atbildīga par drošības pasākumiem brīvdabas popmūzikas koncertā, kurā gāja bojā 16 cilvēki, dažas stundas pēc traģēdijas ir izdarījusi pašnāvību, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Par 37 gadus vecās vietējās pašvaldības amatpersonas nāvi paziņoja pēc tam, kad policija sāka izmeklēt piektdien galvaspilsētas Seulas piepilsētā Sonnamā popkoncerta laikā notikušo negadījumu, kad ielūza ventilācijas režģis, un cilvēki, kas uz tā stāvēja, nokrita 18,7 metrus zemāk un iekrita pazemes autostāvvietā.

Amatieru video, kas nonācis ziņu kanāla YTN rīcībā, liecina, ka cilvēki bija sakāpuši uz režģa, lai labāk redzētu skatuvi, uz kuras uzstājās korejiešu meiteņu grupa «4Minute», bet pēc negadījuma grupa turpināja uzstāšanos, nezinot par notikušo, bet ap negadījuma vietu redzami šokēti cilvēki.

Vietējā amatpersona sestdien žurnālistus informēja, ka darbinieks, kas strādāja ar koncerta organizatoriem, acīmredzot ir izdarījis pašnāvību, nolecot no ēkas jumta netālu no traģēdijas vietas.

Viņa līķis tika atrasts sestdienas rītā dažas stundas pēc tam, kad policija bija viņu nopratinājusi saistībā ar traģēdiju, vēstīja YTN.

Sestdien koncerta vietu pārbauda eksperti, bet policija ir iztaujājusi 15 cilvēkus, tostarp vietējās internetu ziņu vietnes, kas finansēja un organizēja koncertu, amatpersonas, vēstīja ziņu aģentūra «Yonhap».

«Ja izrādīsies, ka tika ignorēts drošības regulējums, pret viņiem tiks izvirzītas kriminālapsūdzības,» norādīja policijas pārstāvis.

Aculiecinieki stāstīja, ka koncertā nebija apsargu vai nožogojumu, lai novērstu skatītāju kāpšanu uz ventilācijas režģa pēc tam, kad apmēram 400 sagatavotās sēdvietas bija aizņemtas jau krietni pirms koncerta sākuma.

Pavisam uz koncertu bija ieradušies apmēram 700 cilvēku.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu