Nākamnedēļ lieta par Lietuvas zvejas kuģa aizturēšanu nonāks Krievijas tiesā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieta par Lietuvas zvejas tralera «Jūros vilkas» arestēšanu Krievijā nākamnedēļ nonāks tiesā.

«Ir izveidots administratīvā pārkāpuma protokols. Inspektorāts joprojām uzskata, ka kuģis iegāja Krievijas īpašajā ekonomiskajā zonā uz īsu laiku. Viņi izteica apgalvojumu, mēs atbildējām ar savu izskaidrojumu, ka nepiekrītam apsūdzībām. Lieta tiks nodota tiesai,» aģentūrai BNS sacīja kuģa īpašnieci Klaipēdas kompāniju «Arctic Fishing» pārstāvošais advokāts Vladimirs Odjagailo.

Viņš norādīja, ka lietas materiāliem tiesā Krievijā vajadzētu nonākt nākamnedēļ.

Krievijas pilsētas Murmanskas Oktobra rajona tiesa iepriekš nolēma, ka «Jūros vilkas» var iziet jūrā pret 113 miljonu 867 tūkstošu rubļu (2 275 633 eiro) drošības naudu, tomēr kuģa īpašnieka advokāts šonedēļ iesniedza apelāciju par šo lēmumu, norādot, ka šī summa ir pārāk liela un īpašnieks varētu maksāt līdz 30 miljoniem rubļu (0,5 miljoniem eiro).

Odjagailo norādīja, ka apelācijas jautājumu tiesa izskatīs ceturtdien. Viņš šonedēļ paziņoja, ka Krievijas noteiktā drošības nauda ir divreiz lielāka par kuģa vērtību.

Jau ziņots, ka Lietuvas zvejas kuģi «Jūros vilkas» ar 28 apkalpes locekļiem, kuru vidū ir trīs Lietuvas pilsoņi, Krievijas robežsargi aizturēja 19.septembrī Barenca jūrā. Lietuva paziņojusi, ka tas noticis starptautiskajos ūdeņos, kuģa kapteinis ar spēku tika atstādināts, apkalpe tika aizturēta un kuģis tika aizvilkts uz Murmanskas ostu, kur tam tika noteikts arests.

Lietuva un Krievija ir apmainījušās ar notām par šī kuģa aizturēšanu.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Murmanskas apgabala robežsapardzes pārvalde iepriekš paziņoja, ka kuģis aizturēts Krievijas ekonomiskajā zonā un ka uz kuģa atrastas 15 tonnas krabju, kas nozvejoti Krievijas ekonomiskajā zonā. Pēc Krievijas robežsargu versijas, kuģis esot aizturēts, kad kapteinis pēc kuģa īpašnieka norādījumiem devies uz Norvēģijas ekonomisko zonu, lai izvairītos no atbildības par nelikumīgu krabju zveju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu