Parīzē vandāļi iznīcina skulptūru, kas atgādināja seksa rotaļlietu (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vandāļu uzbrukuma milzīgā piepūšamā skulptūra Vandoma laukumā, kas izsaukusi parīziešu sašutumu, jo atgādināja seksa rotaļlietu, pārvērtusies ļenganā, zaļā kaudzē.

24 metrus augstā amerikāņu mākslinieka Pola Makartija skulptūra «Koks» pie viesnīcas «Ritz» tika atklāta ceturtdien, izsaucot sašutuma vētru sociālajos medijos, jo atgādināja par «anālo korķi» dēvēto seksa rotaļlietu.

Kāds vīrs bija pat tiks sašutis, ka iecirta Makartijam trīs pliķus, kliedzot, ka viņš nav francūzis un ka viņa skulptūrai Parīzes laukumā nav vietas, vēsta laikraksts «Le Monde». Pēc incidenta uzbrucējam izdevies aizbēgt.

69 gadus vecais mākslinieks ir pazīstams ar saviem pretrunīgi vērtētajiem un divdomīgajiem darbiem, taču pat viņš ir pārsteigts par šādu uzņemšanu Parīzē, kas līdz šim bijusi slavena ar savu iecietību seksuālos jautājumos.

Vandāļi sestdien pārgrieza gaisa sūkņa kabeli, un apsardzei neatlika nekas cits, kā izlaist no «Koka» arī atlikušo gaisu, aģentūrai AFP pavēstīja avots policijā.

Tomēr mūsdienīgās mākslas izstāžu rīkotājs FIAC, kas atbildīga par skulptūras uzstādīšanu, paudis apņēmību, to no jauna piepūst.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu