Čehijas Senāta vēlēšanās uzvar valdošā koalīcija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas valdošā koalīcija guvusi negaidīti lielus panākumus Senāta vēlēšanu otrajā kārtā, taču nav spējusi izcīnīt divu trešdaļu lielo konstitucionālo vairākumu.

Parlamenta augšpalātas vēlēšanu otrajā kārtā, kas notika piektdien un sestdien, norisinājās cīņa par 27 no 81 senatoru vietas, un tajās tika reģistrēta zemākā vēlētāju aktivitāte, kas pieredzēta kopš 1993.gada, kad sadalījās toreizējā Čehoslovākija.

Pie balsošanas urnām šoreiz devās tikai 16,69% balsstiesīgo čehu.

No 27 senatoru vietām partijas, kas ietilpst sociāldemokrātu vadītajā valdošajā koalīcijā, izcīnīja 19, liecina oficiālie balsu skaitīšanas rezultāti.

Premjerministra Bohuslava Sobotkas pārstāvētie sociāldemokrāti ieguva desmit vietas, centriskā Kristīgo demokrātu partija – piecas, bet miljardiera Andreja Babiša vadītā populistiskā partija ANO – četras.

Tādējādi sociāldemokrāti, kuriem kopumā Senātā tagad ir 41 vieta, nodrošinājuši augšpalātā sev absolūto vairākumu.

Savukārt pēc 2013.gada oktobrī notikušajām ārkārtas vēlēšanām parlamenta apakšpalātā valdošajai koalīcijai no 200 deputātu vietām ir 111.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu