Laikraksts: Krievijai nav zemūdeņu, kas varētu «pazust» pie Zviedrijas krastiem (68)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai nav zemūdeņu, kas varētu «pazust» pie Zviedrijas krastiem, atsaucoties uz informācijas avotu Krievijas Ziemeļu flotes štābā, svētdien vēsta laikraksts «Novaja Gazeta».

Zviedrijas armija saistībā ar «ārvalstu zemūdens aktivitāti» kopš piektdienas izvērsusi plašu operāciju Baltijas jūrā līdzās Stokholmas arhipelāgam. Zviedru laikraksts «Svenska Dagbladet» sestdien vēstīja, ka meklēta, iespējams, tiek krievu zemūdene, kurai radušās tehniskas problēmas.

«Novaja Gazeta» avots norāda, ka zemūdene, kas atbilstoši skandināvu mediju ziņām tiek meklēta Zviedrijas ūdeņos, nevar būt Krievijas zemūdene, jo dīzeļzemūdenes atrodas Kaļiņingradā, Kronštatē un Ziemeļu flotē, bet vienīgā minizemūdeņu bāzes zemūdene šobrīd gaida remontu.

Atsaucoties uz militārpersonu, kas «atbild par flotes zemūdens spēkiem», laikraksts vēsta, ka visas Krievijas zemūdenes šobrīd atrodas savās bāzēšanās vietās.

Avots noraidīja iespēju, ka Baltijas jūrā varētu manevrēt atomzemūdenes.

Divas no trim dīzeļzemūdenēm, kas dislocējas Baltijas flotē - «Dmitrov» un «Viborg» - atrodas, attiecīgi, Kronštates kuģu remonta rūpnīcā un bāzē Kaļiņingradā. Trešā zemūdene «Sanktpeterburg» patlaban atrodas Ziemeļu flotē.

Avots arī izteicās par vietējo mediju pieņēmumiem, ka Zviedrijas ūdeņos tiek meklēta Krievijas minizemūdene.

Zemūdene «Orenburg», kas ir vienīgā minizemūdeņu bāzes zemūdene, šobrīd gaida remontu. Citi bāzes kuģi, kas šiem mērķiem tikuši modernizēti, flotē nav saņemti.

Zviedrijas armijas operācijā, kas šobrīd izvērsta Stokholmas arhipelāga ūdeņos, tiek meklēta Krievijas zemūdene, kuru tur piemeklējušas tehniskas problēmas, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta zviedru laikraksts «Svenska Dagbladet».

Zviedrijas armija esot pārtvērusi trauksmes ziņojumu krievu valodā, kas esot bijis domāts bāzei Krievijas Kaļiņingradas apgabalā, norāda laikraksts.

Krievijas Aizsardzības ministrija jau noliegusi Rietumu mediju informāciju par iespējamu incidentu ar krievu zemūdeni, svētdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

Atbilstoši «Svenska Dagbladet» informācijai Zviedrijas Jūras spēku radiopārtveršanas dienests Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos reģistrējis radiosignālu pārraidi no kāda neidentificēta zemūdens objekta.

Signāli pārraidīti frekvencēs, kuras Krievijas Karaflote izmanto ārkārtas gadījumos, norāda laikraksts un secina, ka vēstījums, domājams, pārraidīts no avarējušas krievu zemūdenes.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu