Mediji: Zagrebas mērs aizturēts par korupciju (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas pretkorupcijas prokurori svētdien paziņoja, ka ir aizturējuši vairākus cilvēkus pēc izmeklēšanas, kas saistīta ar galvaspilsētas Zagrebas administrāciju, un mediji vēstīja, ka starp aizturētajiem ir populistiskais Zagrebas mērs Milans Bandičs.

«Pēc vairākus mēnešus ilgas kompleksas kriminālizmeklēšanas par nelikumīgām darbībām Zagrebas pilsētā un firmā «Zagreb Holding» (kuras pārziņā ir pilsētas komunālie pakalpojumi) tika aizturēti vairāki cilvēki,» teikts prokuroru paziņojumā.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par korupciju, varas un ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu, paziņoja prokurori, nesniedzot sīkākas ziņas.

Horvātijas valsts telekanāls HRT un citi mediji ziņoja, ka starp aizturētajiem ir 58 gadus vecais Bandičs un «Zagreb Holding» vadītājs Slobodans Ļubičičs.

Bandičs, kuru mediji saistījuši ar dažādiem korupcijas skandāliem galvaspilsētā, ir bijis Zagrebas mēra amatā no 2000. līdz 2002. gadam un no 2005. gada.

2009.gadā viņš tika izslēgts no valdošās Sociāldemokrātiskās partijas (SDP) pēc sava paziņojuma, ka viņš balotēsies valsts prezidenta vēlēšanās kā neatkarīgs kandidāts. Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 2009.gada decembrī Bandičs bija otrajā vietā ar 14,83% balsu, bet otrajā kārtā 2010.gada janvārī viņš ieguva 39,74% balsu, zaudējot SDP kandidātam Ivo Josipovičam.

Horvātija sāka plašu cīņu pret korupciju, cenšoties panākt uzņemšanu Eiropas Savienībā, par kuras dalībvalsti tā kļuva pagājušajā gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu