Tīklā «VKontakte» izsludināts neonacistu skaistumkonkurss (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālajā tīklā «VKontakte» izsludināts neonacistu skaistumkonkurss «Mis Ostlande», kas izpelnījies ievērojamu pasaules mediju uzmanību.

Skaistumkonkursa nosaukums aizgūts no Ostlandes - nacistiskās Vācijas okupācijas iestāžu Otrā pasaules kara laikā izveidotas militārās un civilās pārvaldes struktūras, kas aptvēra Baltijas valstis un daļu no Baltkrievijas.

Skaistumkonkurss izsludināts vietnes Ādolfa Hitlera interešu grupā, kas pulcē 7000 sekotājus no Krievijas un bijušajām padomju republikām.

Pretendentēm jāiesūta «seksīgas fotogrāfijas» un pieteikumā jāapraksta sava mīlestība uz Hitleru. Pirmo trīs vietu ieguvējas balvā saņemšot juvelierizstrādājumus ar nacistu simboliku.

Par «Mis Ostlande» titulu sacenšas 24 krievvalodīgas daiļavas, kuru āriene atbilst «āriešu standartiem».

Hitlera sekotāju skaistumkonkurss iemantojis lielu uzmanību pasaules medijos, atsevišķiem izdevumiem notikumu interpretējot atbilstoši redakcijas ieturētajai politikai.

Rietumu mediji pārsvarā norāda, ka «VKontakte» pamatā pulcē krievvalodīgos interneta lietotājus, sociālo tīklu dēvējot par «krievu «Facebook«.»

Krievijas propagandas kanāls «Russia Today» skaistumkonkursa rīkošanā atmaskojis «ukraiņu fašistus».

Savukārt Izraēlā bāzētais starptautiskais ziņu kanāls «i24news» skaistumkonkursu min kā piemēru «neonacisma glorificēšanai Baltijas valstīs». Telekanāls pie ziņas publicējis apjomīgu fona tekstu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina nesenajiem paziņojumiem, ka «atklāta neonacisma izpausmes kļuvušas par ikdienišķu lietu Latvijā un pārējās Baltijas valstī».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu