Britu bulvārprese: Zaļkalns staigājis apkārt ar pusaudzes līķi somā (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki britu bulvārpreses izdevumi apgalvo, ka britu pusaudzes slepkavības lietā aizdomās turētais latviešu viesstrādnieks Arnis Zaļkalns staigājis apkārt ar somā paslēptu meitenes līķi.

Šādu notikumu versiju britu dzeltenajai presei izklāstījis kādas bezpajumtnieku patversmes pārraugs Stīvens Mendonsa, kurš Zaļkalnu redzējis nedēļu pēc 14 gadus vecās Alises Grosas pazušanas.

Pēc Mendonsas sacītā, Zaļkalns 5.septembrī ieradies patversmē, lūdzoties, lai ļauj viņam pārlaist tur nakti.

Viņam līdzi bijusi liela un smaga plecu soma. Mendonsa britu žurnālistiem pauda pārliecību, ka somā atradies meitenes līķis.

Zaļkalns patversmē nav ielaists, jo tur neesot bijušas brīvas vietas.

Kā jau LETA ziņoja, 14 gadus vecās Grosas mirstīgās atliekas tika atrastas 30.septembrī Brentas upē, aptuveni kilometra attālumā no meitenes mājām.

Londonas policija informēja, ka «līķa paslēpšanā ieguldītas nopietnas pūles». Pēc britu mediju ziņotā, nogalinātās meitenes mirstīgās atliekas ietītas plēvēs un apraktas nepilnu metru dziļās upes gruntī, pa virsu sakraujot koka baļķus. Upe šajā posmā iepriekš pārmeklēta, taču tad apslēptās mirstīgās atliekas nav pamanītas.

Alises līķis atrasts aptuveni 500 metru attālumā no vietas, kur iepriekš uzieta viņas mugursoma, kurā atradās Alises apavi un apakšveļa.

Par galveno aizdomās turēto Grosas lietā tiek uzskatīts 41 gadu vecais Latvijas pilsonis Zaļkalns, kas pazuda dažas dienas pēc meitenes pazušanas.

Zaļkalna līķis izteiktā sadalīšanās stadijā atrasts 4.oktobrī Bostonas muižas parkā Londonas rietumos. Tiesu medicīnas ekspertu sākotnējā slēdzienā secināts, ka Zaļkalns, visdrīzāk, izdarījis pašnāvību pakaroties.

Par Zaļkalna atrašanās vietu nebija nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa pazuda 28.augustā. Viņa pēdējo reizi redzēta uz ietves pie Granjuniona kanāla videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

Londonas policija sākotnēji uzskatīja, ka pazudušais Zaļkalns varētu būt vērtīgs liecinieks meitenes pazušanas lietā, taču, atklājoties viņa kriminālajai pagātnei, izmeklētājiem radās aizdomas par Zaļkalna iespējamu saistību ar Alises pazušanu.

Kā jau ziņots, Zaļkalns notiesāts par savas sievas nogalināšanu deviņdesmito gadu beigās Rīgā. Prokuratūrā aģentūra LETA uzzināja, ka saistībā ar šo noziegumu viņš nonāca apcietinājumā 1997.gada 9.jūlijā, bet notiesāts tika nepilnu gadu vēlāk. Par slepkavību un arī neatļautu ieroča glabāšanu tiesa Zaļkalnam piesprieda astoņu gadu cietumsodu, bet viņš no ieslodzījuma atbrīvots pirms termiņa pēc septiņu gadu cietumsoda izciešanas.

Pāris gadus pēc iznākšanas no cietuma Zaļkalns pārcēlās uz Lielbritāniju un tur sāka strādāt celtniecībā. 2009.gadā viņu Lielbritānijā arestēja par 14 gadus vecas pusaudzes sazāļošanu un nepiedienīgu uzmākšanos, tomēr vēlāk lieta izbeigta.

Zaļkalna iespējamā saistība ar Grosas pazušanu un slepkavību izraisījusi plašas diskusijas Lielbritānijas sabiedrībā, pieprasot stingrāk kontrolēt sodītu migrantu iebraukšanu Lielbritānijā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu