PVO pasludina Nigēriju par brīvu no Ebolas vīrusa (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Pasaules Veselības organizācija (PVO) pirmdien pasludinājusi Nigēriju par brīvu no Ebolas vīrusa. Valsts var tikt pasludināta par brīvu no vīrusa, ja tajā 42 dienas, proti, divus vīrusa inkubācijas periodus nav konstatēti jauni inficēšanās gadījumi.

«Pagaidām vīruss ir prom. Uzliesmojums Nigērijā ir izskausts,» paziņoja PVO pārstāvis Nigērijā Ruiss Gama Vazs.

«Šis ir iespaidīgs veiksmes stāsts, kas parāda pasaulei, ka Ebolas [vīrusu] var savaldīt,» viņš piebilda.

PVO jaunākie dati liecina, ka Ebolas epidēmijā, kas gada sākumā uzliesmoja Rietumāfrikā, bojāgājušo skaits pārsniedzis 4500 cilvēkus, bet inficēto skaits sasniedzis pietuvojies 10 000.

Ebolas vīrusa uzliesmošana Nigērijā raisīja bažas par slimības strauju izplatīšanos šajā valstī, kur dzīvo aptuveni 170 miljoni cilvēku.

Tomēr ļaunākais scenārijs nepiepildījās, un veselības aizsardzības eksperti veltīja atzinīgus vārdus varasiestādēm par efektīvo rīcību vīrusa izplatības ierobežošanā.

Nigērijā ar nāvējošo vīrusu saslima 20 cilvēki, no kuriem astoņi mira. Inficēšanās gadījumi tika konstatēti valsts lielākajā pilsētā Lagosā un Porthārkortā. Aptuveni 900 cilvēki tika novēroti, pastāvot bažām par iespējamo saslimšanu.

Nigērija ir otrā valsts, ko PVO oficiāli pasludinājusi par brīvu no Ebolas vīrusa. Piektdien šādas statuss tika piešķirts Senegālai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu