Aviokatastrofa Vnukovas lidostā Maskavā ar upuriem. Sniega tīrāmās mašīnas vadītājs bijis piedzēries (117)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitry Serebryakov / AFP

Francijas naftas grupas «Total» vadītājs Kristofs de Maržerī pirmdienas vakarā gāja bojā lidmašīnas katastrofā Vnukovas lidostā Maskavā, otrdien oficiālā paziņojumā apstiprināja «Total». Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins vēlāk paziņoja, ka sadursmē iesaistītā sniega arkla vadītājs bijis alkohola reibumā.

«Grupa «Total» ar lielām un dziļām skumjām apstiprina, ka tās vadītājs Kristofs de Maržerī pagājušajā vakarā pēc pulksten 22 pēc Parīzes laika (23 pēc Latvijas laika) gājis bojā aviokatastrofā Vnukovas lidostā Maskavā, lidmašīnai saduroties ar sniega arklu,» teikts grupas paziņojumā. Katastrofā bija pavisam četri bojāgājušie.

Par «Total» vadītāja bojāeju privātās lidmašīnas «Falcon-50» katastrofā Vnukovas lidostā ziņoja arī Krievijas mediji, atsaucoties uz ziņu avotiem aviācijā un tiesībsargājošajās iestādēs.

Lidmašīnā bija viens pasažieris - 63 gadus vecais Francijas pilsonis Kristofs de Maržerī, kā arī trīs apkalpes locekļi - abi piloti un stjuarte, kas arī bija Francijas pilsoņi, un viņi visi gājuši bojā.

Katastrofa notika pulksten 23.58 pēc Maskavas laika (22.58 pēc Latvijas laika), kad lidmašīna mēģināja pacelties gaisā, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Vnukovas lidosta pēc katastrofas uz laiku tika slēgta ienākošajiem un izejošajiem reisiem.

Ziņu avots ārkārtas situāciju dienestos paziņoja, ka katastrofas izmeklēšanas komisija izskatīs trīs galvenās versijas par katastrofas cēloņiem. Šīs versijas ir nelabvēlīgi laikapstākļi, tostarp mākoņu, miglas un nokrišņu izraisīta slikta redzamība, aviācijas tehnikas sabojāšanās un cilvēciskais faktors.

Maskavā tuvākajā laikā ieradīsies Francijas aviācijas eksperti, lai piedalītos katastrofas izmeklēšanā.

De Maržerī, kurš apmeklēja Maskavu oficiālā vizītē, bija «Total» vadītājs no 2007.gada un viens no pastāvīgajiem dalībniekiem Konsultatīvās padomes par ārvalstu investīcijām Krievijā ikgadējās sēdēs. Šīs padomes kārtējā sēde bija notikusi pirmdien.

«Total» darbojas Krievijā no 1989.gada. Tās vadītājs bija vienīgais no starptautiskā naftas un gāzes tirgus galveno dalībnieku pārstāvjiem, kurš šogad atklāti iebilda pret Eiropas Savienības un ASV sankciju noteikšanu pret Krieviju.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu